Düzce Manisa ve Edirne CHP il Başkanları  Genel Başkan Deniz Baykal'a destek ifade eden bildiriye imza atmadıklarını açıkladılar. Bu açıklama ile CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan da parti içi muhalefet safında yerini aldı.

Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan, Manisa İl Başkanı Cahit Kaplan ve Edirne İl Başkanı Nejat Gencan'ın ortak yazılı açıklamasında il başkanları toplantısıyla ilgili olarak basında çıkan haberlerinin gerçeği yansıtmadığı savunuldu.  Açıklamada şöyle denildi:

     ''İl başkanları toplantısında hiçbir önergeye imza vermedik. Bizim gibi başka bazı il başkanlarımızın da imza vermediklerini kesinlikle bilmekteyiz. Sivas, Yalova, Samsun, Denizli gibi... Parti Tüzüğü'ne göre genel başkan adaylığı için alınan imzaların hiçbir geçerliliği yoktur. Genel Başkan adaylarını belirlemek için Başkanlık Divanı gözetiminde kurultay salonunda imzalar alınacaktır. Bu yöntemler ve gerçek dışı açıklamalar, kurultay delegelerini baskı altına almayı amaçlayan etik dışı ve tüzük dışı antidemokratik uygulamalardır. Ayrıca, kurultay delegelerinin iradelerinin il başkanlarında toplanmadığı da bilinen bir gerçektir. Delegelerin hiçbir baskıya boyun eğmeden ve teslim olmadan imza vereceklerine ve oy kullanacaklarına yürekten inanıyoruz.''

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal başkanlığında dün yapılan ve yaklaşık 8.5 saat süren toplantının ardından açıklama yapan İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, 78 il başkanının Baykal'a destek ifade eden bildiriyi imzaladığını, yalnızca bildiri hazırlandığında salonda bulunmayan Samsun, Sivas ve Yalova il başkanlarının imzalarının bulunmadığını açıklamıştı.