Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın hazırlayıp sunduğu Kitabın Ortasından programına konuk olan AK Parti Kaynaşlı Belediye Başkan Adayı Erol Bayraktar seçime 2 gün kala değerlendirmelerde bulundu.

Geçmiş dönemde yaptıklarını ve seçilmesi durumunda yapacaklarını anlatan Bayraktar, seçilmesidurumunda yeni dönemde hayata geçirmeyi vaat ettiği projelerden de bahsetti.

"Çalmadık Kapı, Almadık Gönül Bırakmadık"

Seçimlerin hayır olmasını dileyerek söze başlayan Bayraktar, seçim çalışmalarına ilişkin şunları kaydetti:

"5 seneden beri sahadayız. Milletle gecesinde-gündüzüyle beraberiz. Çalmadık kapı, almadık gönül bırakmadık. 35-40'a yakın ev sohbeti gerçekleştirdi. Elbette ki kırdığımız, işlerini yapmadığımız kişiler olmuştur. Onlarla hasbihal ettik. 31 Mart akşamı milletin teveccühü ve Rabbimin takdiri ile seçim sonuçlanacaktır."

"Eleştirmekte Vatandaşlarımız Haklı"

En çok eleştirildiği TOKİ konutlarındaki gecikme konusundaki soruya Bayraktar şu yanıtı verdi:

"4.5 yıl içerisinde vaatlerimizin üretinde işler yaptık. TOKİ konuları konusunda eleştirmekte vatandaşlarımız haklı. 1.5 sene önce talep almıştık. Biliyorsunuz belediye TOKİ'nin muhasebesini yapar, önünü açar. Vatandaşımızın ucuz şekilde konutu sahibi olmasını sağlar. Hem yer yani istimlaktaki pürüzlerden hem de bürokrasi noktasında gecikme oldu. Bildiğiniz gibi Cumhurbaşkanlığı Sistemi'nde TOKİ Cumhurbaşkanlığı'na bağlıydı. Şimdi Çevre ve Şehircilik'e bağlandı. Bu sebeplerden dolayı gecikmeler oldu. Biz yaklaşık 1-1.5 ay önce gerekli girişimleri yaptık. 2 gün Ankara'da kaldık. Mart ayı içerisinde ihale tarihinin belli olacağını söylemişlerdi. Merkezde 132 tane konutun Merkez Camii ve Şadırvanı da buna dahil yine Karaçalı Mahallesi'nde 54 tane konutun yine çift katlı pazayerinin ihalesi Allah nasip ederse Nisan ayının 26'sında yapılacak."

Yeni Dönemde Yapılacaklar

Yeni dönem hedeflerinden de bahseden Başkan Bayraktar, devam eden ve hayata geçirilecek projeleri şöyle aktardı:


"Bizim geçmiş dönem içerisinde Kaynaşlı'da olan işlerin dışında, olacak işlerin de tarlaya tohumunu ektik. Milletmizle birlikte hasadını yapacağız. Bütün projelerimizin ya ihalesi yapılmıştır veya ihale aşamasındadır ya da devlet tarafından onaylanmış işlerdir. Bunun ilki bizim belediye binası ile kaymakmalık arasındaki belediyeye ait arazin üzerindeki borçlardan dolayı oluşan ipoteği 2-2.5 sene sğren safhadan sonra kaldırdık. Kaynaşlı'da göreve geldiğimizden bu yana yaklaşık 60 km bir asfaltı halkın hizmetine sunmuş olacağız. Yine belediye ve kaymakamlık arasındaki alana aile parkını kazandıracağız. Bu da ihalenin içerisinde... Yine bu ihalenin içerisinde demokrasi parkının yeniden düzenlenmesi var.

Yine Kanal Kaynaşlı projemiz var. Yani Kaynaşlı içerisinden geçen derenin Asar'a atılmasıdır. Bildiğiniz gibi Kaynaşlı'da 3-5 senede bir sel olur ve 30 senede bir Allah'ın takdiri deprem olur. Biz insanlar olarak bu doğal afetlere tedbir almak zorundayız. Burada yer istimlaklarını gerçekleştirdik. Yine DSİ tarafından ihalesi yapıldı. İlgili müteahhit firma bununla tüm yan derelerin toplamda 23 milyonluk ihalesi gerçekleştirilid. Geçen sene ekim ayında başlanıp yıl sonunda teslimatı yapılacaktı ancak dış güçlerin ekonomik saldırılarından sonra yapılan ekonomik tedbirlerden dolayı bu 2019 senesine kaldı. Geçtiğimiz günlerde DSİ yetkilileri ile yaptığımız görüşmede, 3 milyon bir paranın proje ve yan derelerdeki çalışmaların başlanması için aktarılacağını öğrendik."

"Allah Nasip Ederse Çalışmaya Devam Edeceğiz"

DSİ tarafından derelerde gerçekleştirilecek ıslah çalışmasının ardından Asar Deresi boyunca bir rekraksiyon alanı oluşturulacağını kaydeden Bayraktar, "Mesela Gırgın Çayırı'nda gölet, kır düğün salonu ve amfi bir spor kompleksi... Yine Kopuzlar Mahallesi'nde Orman Bakanlığı'ndan bir yer tahsis ettik. Orada da bir mesire alanı oluşturacağız." şeklinde konuştu.

Eğitimle ilgili projelerden bahsettikten sonra Kaynaşlı'da hayata geçirmek istediği bir diğer önemli projeden bahseden Bayraktar, "Butik otel ve kapalı yüzme havuzu projemizi de halkın takdiri ile seçilirsek ilçeye kazandırmak istiyoruz." dedi.

Yine ilçeler için önemli bir ihtiyaç olan atıksu arıtma tesisi konusunda yürütülen çalışmalara söz geldiğinde ise şunları kaydetti:

"Biz gelecek seçimler için değil, gelecek nesiller için çalıştık. Allah nasip ederse çalışmaya devam edeceğiz. Katı atık ve sıvı atık atık atırma tesisimizi Darıyeri Mengencik sınırları içerisinde yaklaşık 2.5 dönümlük arazinin istimlakını karayollarından gerçekleştirerek İSKİ'ye devrini sağladık. İhalesi yapıldı. İlgili müteahhit firma tarafından şu anda orada zemin etüdü çalışmaları yapılıyor."


'Yakın Karadeniz Kaynaşlı' 

"Bizim diğer bir projemiz sanayi sitesi ve istihdam" diyen Başkan Erol Bayraktar, Kaynaşlı'nın doğasına ve güzelliğine zarar vermeyecek şekilde sanayi yatırımlarının kazandırılacağının altını çizdi.

Turizme dönük hedeflerini de anlatan Bayraktar, "Bizim sloganımız 'Yakın Karadeniz Kaynaşlı' Ben Kaynaşlı'nın geleceği turizm diyorum. Kaynaşlı göletleri bakımından, doğası bakımından hem de yaylaları bakımından bölgemizdeki en zengin coğrafyaya sahip ilçe. 30 milyon insanın arabasının kontağına bastığı zaman 2 saat içerisinde Karadeniz'e ulaşabilir."

"Yine aynı çabayla yürüyeceğiz"

"Bir projemiz diğerinin tamamlanmasına endeksli"
diyen Bayraktar, son olarak vatandaşların kendisine neden oy vermesi gerektiği konusunda şunları kaydetti:

"Erol Bayraktar'ın yapacakları yaptıklarının teminatıdır. Erol Bayraktar'ın özü, sözü birdir. Kesinlikle yüzüne karşı söylemediği lafı kişilerin arkasından asla konuşmaz. İlçeye yatırımı engelleyenlerin karşısında dik duruşumuzla ve onların önünde diz çökmeyimişle bizi vatandaşımız bilir. Yine aynı çabayla yürüyeceğimizi, Hak'a ve kendilerine veremeyeceğimiz hiçbir hesabın olmadığını bilirler."

Haber: C.ÜSTÜNER

Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ