AK Parti’de dün temayül yoklamasını tamamlamasıyla İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu basının karşısına çıktı. Kaşıkoğlu’nun basın toplantısında öne çıkan açıklamalarından biri de aralarında soğuk rüzgarlar estiği konuşulan İsmail Bayramla ilgiliydi. Son dönemdeki önemli açılışlarda AK Parti Düzce Teşkilatı olarak Belediye Başkanı İsmail Bayram'ı yalnız bırakmalarına ilişkin ise Kaşıkoğlu, “İsmail Bayram benim en kadim dostumdur” diyerek yalanladı.

Kaşıkoğlu, “İsmail Bayram'la benim aramdaki dostluğu bozmaya ne zekaları, ne anlayışları ne de hissiyatları yeter.” şeklinde yanıtladı.

Basın toplantısında hem anket çalışmalarını hem de temayül yoklamasını değerlendiren Kaşıkoğlu, Düzce’de aday açıklamasında 15 Aralık tarihini işaret etti.

KIRGINLAR YÜZÜNDEN YEMİN İSTEDİM

Son kararın genel merkezin vereceğinin altını çizen Kaşıkoğlu, AK Parti’de 2009 yılında 6 belediye kaybedilmesini parti içindeki kırgınlara bağladı. Hiçbir ilde eşine rastlanmayan ve sadece Düzce'de gerçekleşen partiye bağlılık yeminini bu yüzden yapıldığını ifade eden Kaşıkoğlu, “Alınan taahhütle AK Parti pekiştirilmiştir.” dedi.

BASKI YOK, YAZANLARA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Kaşıkoğlu temayül yoklamasının ardından kamuoyunda çıkan bazı yönetim kurulu üyelerinin kendisinin isminin yazılması yönünde partililere baskıda bulunduğu haberlerine de cevap verdi.

Kendi isminin yazıldığını doğrulayan Kaşıkoğlu baskıyı kabul etmedi, kendini layık gören teşkilat üyelerine teşekkür etti.


Haber: S. KAŞKIR