Geride bıraktığımız Kurban Bayramı süresince öne çıkan başlıklar ve mesajlara bir göz attığımızda pek çok konuda önemli gelişmeler yaşandı.
Bayramın 2. günününde ilk bayramlaşma ziyareti İktidar Partisi tarafından MHP teşkilatına yapıldı. İl Başkanı Fevai Arslan Belediye Başkanı İsmail Bayram ve Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu tarafından gerçekleştirilen ziyarette Düzce'ye hizmet konusunda birlikte her türlü çalışmaya varız denildi ve dostluk mesajları verildi.
Bu ziyaretin ardından gerçekleşen MHP bayramlaşmasında İl Başkanı Abdullah Danışmaz iktidara ve belediye meclisi ve il genel meclisi üyelerinin iktidar tarafından çalıştırılmadığını dile getirdi ve “Sayısal çoğunlukla bizi ezmeye kalkmayın. Bundan sonra taviz yok. Herkez ayağını denk alacak ve kimsenin yaptığı yanına kar kalmayacak.” dedi.
Ramazan Bayramı'nın ardından ikinci kez müftülük binasında gerçekleşen bayramlaşma programına gelen misafirler bayramlaşma yapılacak olan salonun kapılarının kapalı olması nedeniyle uzun süre kapının önünde beklediler ve bu durumua tepki gösterenler uygulamanın hiç hoş olmadığını yüzlerce insanın uzun süre dar bir ortamda bekletilmesinin yanlış olduğunu bir sonraki bayramlaşma için bu günden tedbir alınması gerektiğinin dile getirdiler.
İktidar ve MHP'nin yanı sıra diğer tüm partilerin il ve merkez ilçe teşkilatları resmi bayramlaşmada yer alırlarken ana muhalefet partisi CHP'nin İl Başkanı Zekeriya Tozan'ın bu bayramda resmi bayramlaşmaya katılmadı.
İktidar partisi MHP'den sonra CHP il teşkilatını ziyaret etti ve iki partinin temsilcileri yine Düzce'ye hizmet konusunda birlikte hareket etme sözü verdiler.
CHP bayramlaşmasında konuşan İl Başkanı Zekeriya Tozan basın ve yayın kuruluşlarına demeç veren partililere önümüzde kongreler var o zamana kadar susun ve kongrelerde konuşun diyerek konuşma yasağı koydu.
Bayram süresince devam eden ziyaretler ve bayramlaşmalarda bir başka açıklama ise AK Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu'ndan geldi. “Biz bir namusuzluk içinde olmadık ve olmayacağız.”dedi.
AK Parti bayramlaşmasında öne çıkan sözlerin başında ise Akçakoca Eski Belediye Başkanı Nazmi Çiloğlu'nun seçimi neden kaybettikleri konusundaki tesbiti ile ilgili açıklamasıydı.
Kurban Bayramıda siyasilerin birbirileri ve halkla biraraya gelerek dostluk ve daha iyi hizmet için çalışacağız mesajlarıyla geride kaldı.