İLK AÇIKLAMA ÖNCÜ'YE

30 Mart 2014'te yapılacak yerel seçimlerde AK Parti Düzce Belediye başkanlığına yeniden aday gösterilmeyen mevcut Başkan İsmail Bayram, ilk açıklamasını Öncü TV’ye yaptı. Bayram, Ankara’daki aday tanıtımı ve Düzce’deki basın toplantısına katılmadığı için partisine karşı kırgınlık duyduğu yönünde kamuoyunda çıkan söylentilere cevap verdi. Keleş’in adaylığının belli olmasının ardından kendisini telefonla arayıp tebrik ettiğini söyleyen Bayram, “Bu bir bayrak yarışıdır” diye konuştu.

PARTİMİZ ADAYINA BİZ DE DESTEK OLACAĞIZ

Bayram, “Ben 5 yıldır hizmet ediyorum Düzce’ye neler yaptıklarımız ortada. Bundan sonraki süreçte başka bir arkadaşımız uygun görüldü. Siyaseten hepimizin ortaklaşa kabulümüzdü. Öncelikle kendisi ailesi için hayırlı olmasını diledim. Şehrimiz içinde hayırlı olacaktır. Nasıl o belediye başkanıyken ben aday gösterildiysem şimdi de o aday gösterilmiştir. Bizim siyasi duruşumuz açısından herhangi bir problem yoktur. Partimiz aday gösterdiğinden biz de destek olacağız.” dedi.

PARTİYE KÜSMEK ŞEHRE KÜSMEKTİR

Siyasette duygusallığa yer olmadığını söyleyen Bayram, kırgınlık duyduğu söylentilerine de şu şekilde cevap verdi:

“Siyaset uzun soluklu bir süreç duygusallığa yer yok. Siyaset akılcılık gerektirir. Biz de akıllı insan olduğumuza göre bu duruşumuzdan asla taviz vermeyiz. Kaldı ki partiye küsmek ne demek. Bu parti benim partim. Benden daha çok partili olduğunu iddia eden ispatlamak durumdadır. Böyle bir şey mümkün değil. Partiye küsmek şehre küsmektir. 5 yıl hizmet ettiğim bu şehre küsmeyi aklımdan geçirmem. Siyasete eskisinden daha hızlı bir şekilde devam ederiz.”

ADAY TANITIMINA DAVET EDİLMEDİM

Hem Ankara’daki hem de Düzce’deki toplantıya katılmamasını ise Bayram şu şekilde açıkladı:
“Ankara’da bulunmamamda herhangi bir kastım yok. Ben o gün Ankara’da o saate kadar il başkanları toplantısındaydım. Ancak aday tanıtımı ile ilgili bir davet yapılmadı. Bende bu nedenle katılmadım. Başbakanımız da sordu ben de bu şekilde izah ettim. Bir problem yok ortada. Cumartesi günü İzmit’te programım vardı. Yapılan programda ani şekilde düzenlenmiş. O nedenle katılmadım. Ortada bir problem varmış gibi bir izlemim uyanmış olabilir. Ancak partimizin adayı benim de adayımdır. Benim partiye küsmemi bekleyenler daha çok bekler… Siyaset akılcılık gerektirir. Biz o sağduyuya sahip insanlarız. Eskisinden daha hızlı bir şekilde siyasete devam ediyoruz.”

4 aylık süreçte üzerine düşen görevlerini yerine getireceklerini ifade eden Bayram, kendi döneminde yapılan ve yapılamayanları da düzenleyeceği bir basın toplantısı ile değerlendireceğini söyledi.

Başkanlık dönemin de Düzce halkının kendisini en çok yol ve parklar konusunda farklı gördüğünü söyledi.

Bayram, “Yaptığımız başlattığımız devam eden işler var. İlk yaptıklarımızda var. Beni daha çok yol ve parklar konusunda halkımız farklı görüyor. 18 madde uygulamalarını Düzce’de belli bir noktaya getirdik. Bu da belediye başkanın ortaya koyduğu irade ile gerçekleşen bir durum.” dedi. 



Haber: S. KAŞKIR