Belediye Başkanı İsmail Bayram, düzenlediği basın açıklamasıyla karla mücadele çalışmaları nedeniyle yapılan eleştirileri cevapladı. Bayram karla mücadeleyi şova dönüştürmek istemediğini söylerken, konuşmasının bir bölümünde basını siyaseti yönlendirmekle, bazı siyasetçileri ise basına yön vermekle suçladı. MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz için ise “ siyaset fukarası” iddiasında bulundu.
Neler yapıldı?
Bayram toplantıda karla mücadele konusunda yapılan çalışmaları anlattı. “Karla mücadele ile ilgili neler yaptığımızı kısaca özetlemek istiyorum. Düzce Belediyesi sınırları 6300 hektar olup 800 km yol ağına sahip ve 49 mahalleden oluşmaktadır. Tüm bu bahsettiğim coğrafyada Düzce Belediyesi kar yağışının başladığı pazar günü saat 17:00’den itibaren çalışmalarına başlamıştır. Düzce Belediyesi her zaman kış şartlarına göre olsun, mevsim geçişlerinde ki aşırı hava yağış koşullarına göre olsun hepsi için çalışma şartları, hareket planı bellidir ve bu doğrultuda çalışmalarını yapar. Pazar günü başlayan yoğun kar yağışının bir özelliği Düzce’de uzun yıllardır bu kadar kısa sürede bu kadar çok kar yağışı olmamış olmasıdır. Dolayısı ile bizim geçmiş yıllara göre kış şartlarında karşılaştığımız kar yağışından biraz daha farklı olmuş oldu. Bu da bizim çalışmalarımızı biraz daha zorlaştıran bir neden oldu. Düzce belediyesi her zaman her kış şartlarına hazır bir şekilde kendi hazırlıklarını yapıp bu mücadeleyi sürdürmektedir.

Kar yağışının 1. Günü özellikle otobüs güzergahlarının açık tutulması için büyük çaba gösterdik. 2. Gün kar yağışı yine devam etti yine anayollar açık tutulup ara sokaklara müdahale etmeye başladık. Yolda kalan araçlar bazı güzergahlarda yolların açık olmasına rağmen, toplu taşımada aksamalara, gecikmelere sebep oldu. Bu çalışmalarda Düzce belediyesinin Fen İşleri Müdürlüğü personeli, Su Kanalizasyon Müdürlüğünün personeli, Temizlik İşleri Müdürlüğünün personeli dışarıda arazide bire bir karla mücadele çok yoğun bir emek sarf etmişlerdir. 24 saat esasına göre dönüşümlü olarak çalışmışlardır. Ben hem birim müdürlerimizi ve bu birimlerde çalışan tüm çalışanlarımızı, işçilerimizi tebrik ediyorum. Gerçekten yoğun bir mesai, yoğun bir performans harcadılar. Daha da önemlisi bize bu konuda yardımcı olan başka firmalar olmuştur.”

Ben şovmen değilim
Karla mücadelenin şova dönüştürülmemesi gerektiğini söyleyen Bayram, “ Ben şovmen değilim” dedi.

"Karla mücadele bir şov değildir, bende şovmen değilim. Kar bir doğa olayıdır, kar yağacaktır yağmalıdır da. Dolayısı ile böyle şova yönelik görüntüler peşine düşmek bana göre çok mantıklı değil. Önemli olan bu tür bir yağış karşısında en az aksaklıkla hayatı devam ettirebilmektir. Düzce belediyesi de her zaman yaptığı gibi işin bu yönünü esas alarak bunları devam ettirmiştir.”

Basını yönlendirmek isteyen siyasetçiler var
Bayram açıklamaları sırasında bazı basının siyaseti yönlendirme , bazı siyasetçilerin ise basına yön verme çabası olduğu şeklinde bir açıklama yaparak verdi veriştirdi.
“Basın bazen yaptıklarımızı överek, bazen yapmadıklarımızı ya da yapamadıklarımızı yererek, eleştirerek verecektir, tabi ki buda doğaldır bizde bunu bekliyoruz. Ancak bazen basının siyaseti yönlendirme çabası, ya da siyasi aktörleri belirleme çabası içinde olduğunu görüyoruz. Basının kendi adaylarıyla ilgili bir zemin hazırlama çabası içinde olduğunu görüyoruz. Bunların çok doğru olmadığını ben ifade etmek istiyorum. Halka karşı bilgilendirme görevini tabi ki hür iradesiyle yapmalı. Ne bir yerden yönlendirmeyle ne de siyaseti belirleme çabasıyla değil. Dolayısı ile bilgilendirme çabasını zaman zaman haber niteliğinde zaman zaman yoruma dayalı olabilecek şekilde ifadelerle yapmalıdır yapıyordur da zaten. Bunu yapan tüm basın kuruluşlarımızı basın mensuplarımızı tebrik ve teşekkür ediyorum. Tabi zaman zaman basını da yönlendirmek isteyen siyasetçiler olabilir. Ben şunu öneriyorum basında eğer siyaseti yönlendirme ya da siyasi aktörleri belirleme çabası var ise böyle düşünen arkadaşlarımız basında ki görevlerini bırakıp siyasete girebilirler. Bir siyasi parti çatısı altında bizim gibi siyaset yapabilirler. Ya da tam tersi siyasette olup basını yönlendirme manüple etme çabası içinde olanlar var ise onlarda siyaseti bırakıp basında çalışmaya devam edebilirler. Bu nedenle zaman zaman karşılaştığımız olaylarla ilgili bizim bakış açımızı, benim bakış açımı yorumumu sizlere aktardım."

Danışmaz yine danışmadan konuştu
Bayram’ın eleştiri dolu açıklamalarından MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz da nasibini aldı.
“Bizim çalışmalarımızla ilgili eleştiriler olacaktır tabi. MHP İl Başkanının yaptığı bir açıklama olmuş. Danışmaz yine danışmadan konuşmuş. Anladığım kadarıyla kendisine kılavuzluk yapan bir iki arkadaşı var onlar kulağına ne üflerse onu söylüyor. Biliyorsunuz kılavuzu kötü olanın ne söyleyeceği belli olmaz. Biz kardan beslenmeye çalışan siyasetçilerle bir yere varamayız. Düzce belediyesi olsun Düzce’de ki tüm belediyeler olsun Türkiye’de ki tüm belediyeler olsun bir mücadele içine girmişlerdir. Herkes kendi şehrinde ki halkın daha rahat hareket edebilmesi ya da hayatını daha fazla aksatmadan devam ettirebilmesi adına bir çaba içine girmiştir. Bizler böyle çalışmalar içindeyken, kar yağışı üzerinden siyaset yapmaya çalışmak, beslenmeye çalışmak bence siyaset fukaralığıdır. Düzce Belediyesi kendisine gelen talepler doğrultusunda bugüne kadar Düzce’de ki tüm belediyelere de yardımcı olan bir belediye olmuştur. Hiçbir siyasi parti ayrımı yapmadan belediye başkanlarımızla birlikte bir uyum içinde siyaseti ikinci planda bırakarak birlikte hareket ettiğimizi zannediyorum.”

Suriye’ye yardım
Bayram, geçtiğimiz günlerde başlatılan Suriye’ye yardım kampanyasındaki son gelişmeleri de basınla paylaştı. “Suriye ile ilgili başlatmış olduğumuz kampanya, Düzceli hemşerilerimizin duyarlılığı sayesinde gayet iyi bir noktadadır. Bugün itibari ile 2300 çuval un ve 1200 adet battaniye temin edilmiştir. 13’üne kadar devam edecek kampanyada yaklaşık 5- 6 TIR erzakla pazartesi günü Düzce'den uğurlayarak Suriye’nin içine gidecek şekilde toplanan yardımları göndereceğiz. Bu kampanyada bize destek olan basın mensupları, Düzceli iş adamlarımıza ve Düzceli hemşerilerimize teşekkür ediyorum. İnşallah yaptıkları hayırlar kabul olur.”

Haber: H. İŞCAN