AK Parti bayramın birinci gününde bayramlaşma programını gerçekleştirdi. Geniş bir katılımla gerçekleştirilen bayramlaşma programına AK Parti İl Başkanı Mustafa Yılmaz, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Milletvekilleri İbrahim Korkmaz, Fevai Arslan, Osman Çakır, eski milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, il genel meclis üyeleri, ilçe başkanları ve partililer katıldı. Program öncesinde yapılan bayramlaşmanın ardından konuşmalara geçildi. AK Parti İl Başkanı Mustafa Yılmaz, komşu ülkelerde yaşanan olayların kendilerini üzdüğünü ve bu gibi olayların yaşanmaması için ellerinden ne geliyorsa yaptıklarını ifade etti.



“Komşu ülkelerde yaşanan olaylar bizi üzüyor. Orta Asya’da, Afrika’da yaşanan olaylar çok acı. Afrika’da yaşanan olaylarla ilgili bir çalışmamız olacak. Önümüzdeki günlerde orada bir sondaj çalışması yapacağız. Onların elinden tutmamız gerekiyor.”

Bakanlar kurulunun aldığı kararı da partililerle paylaşan Başkan Yılmaz, bakanlar kurulunun yapı denetim, tam gün yasası ve kazalarda yaralanan insanlarla ilgili önemli kararlar aldığını ifade etti.

“Bakanlar kurulumuz çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda köylerde yapı denetim izni ile ilgili bir yasa çıkarıldı. Ayrıca tam gün yasası da uygulama konuluyor. Hepsinden önemlisi trafik kazalarında yaralanan vatandaşlarımız artık sağlık imkânlarından ücretsiz yararlanacaklar.”
Yılmaz’ın ardından konuşan Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz, Somali’de yaşanan açlık felaketine dikkat çekti. Korkmaz, “Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir” dedi ve şunları ifade etti. 

“Afrika, Balkanlar buralar bizim komşumuz. Bazıları diyor ki, ne işiniz var Afrika’da. Bir zamanlar Somali’de bize bağlıydı. Hem de % 100 gönülden bağlıydı. Bizim imrendiğimiz Avrupa ve onun gayrimeşru çocuğu Amerika bir zamanlar bize imreniyordu. Biz güneşimizi ceketimizin astarında kaybetmiş marka Müslümanlar olunca biz onlara imrenir olduk.”

Daha sonra konuşan Milletvekili Fevai Arslan, herkesin bayramını kutladı ve daha güzel bayramlar yaşanması için çalışacaklarını belirtti.

Daha sonra konuşan Milletvekili Osman Çakır, taşra siyasetinde basit oyunlarla boğulmayacaklarını ifade etti.

“Bizim kişisel hırslara kapılmak gibi bir lüksümüz yok. Biz anayasayı sivil anayasa yapmak zorundayız. Biz bu ülkeyi daha fazla ileriye taşımak zorundayız. Biz taşra siyasetinin basit oyunları ile boğulmayacağız.”

Çakır’ın konuşmasının ardından eski milletvekilleri tek tek söz aldı gündeme ilişkin açıklamalarda bulundular.

Milletvekillerinin ardından İlçe Belediye Başkanları ile birlikte partinin ilçe başkanları tek tek kürsüye gelerek konuşma yaptılar. Konuşmaların ardından program sona erdi.

Haber; R. BAL