Memur-Sen İl Başkanı Orhan Kılıç, Erol Tayhan'la Manşet programına konuk oldu. Programda Memur-Sen ile sendikalar arasında gerginliğe yol açan toplu sözleşme anlaşmasını değerlendiren Kılıç, yaptığı basın açıklamasında sert sözler sarf eden Türk Eğitim Sen Düzce Şube Başkanı Osman Çakmak'a da yanıt verdi.

 

Matematik bilseydi öyle konuşmazdı

 

"Osman Bey matematik biliyor olsaydı böyle konuşmazdı" diyen Kılıç, "Genel merkez yazıyor gönderiyor, o da okuyor. Toplu sözleşme ile düşük ücretli memura daha çok zam yapılmıştır. Bugünkü koşullarda en olabiliri buydu, bu yapıldı. Osman Çakmak, yüksek ücretli memurun sözcülüğünü yapıyor. Alt memurla üst memurun maaşları yakın olsun diye yapıldı. Zam emekli maaşına ve ikramiyesine de yansıtıldı. Bizi hükümet yandaşı olarak eleştirenler Memur-Sen'in hakkını vermelidir. AK Parti iktidarının bazı politikalarına karşı iş bırakma eylemi yapmışlardır. Bizim örtüştüğümüz konular kadar örtüşmediklerimiz de vardır. Burada siyasi ideolojik davranılıyor. Bırakın Memur-Sen'in memuru sattığını, üyesi olmayan vatandaşların da hakkını savunuyor." dedi.

 

 

Biz kavgacı gösterildik

 

Çok sık eleştiride bulunduğu Düzce Üniversitesi ile ilgili de vatandaşın hakkını savunduklarını ifade eden Kılıç, bu konuda zaman zaman üstü kapalı tehditler aldıkları da açıkladı.

Kılıç, "Hastanenin ek bina bilirkişi raporu ve kantin konusunda en üst yetkili birisinden "Hukuki ya da hukuki olmayan yoldan bir şeyler yaparız. Neden karışıyorsun" dedi. Bunları çok umursamıyorum. 114 milyon bütçesi olan üniversitedeki bir olay Düzce'yi ya marka yapar ya da batırır. Düzce'nin gelişimi için gelen bu para onu burada lokomotif yapar. Bunları kimse konuşmadığı için biz kavgacı olduk. Herhalde biz zor anlaşıyoruz ya da söylemeyi başaramıyoruz." dedi.

 

Beceriksiz bürokratlar var

Düzce'de artık kanıksanan terminal, prefabrik okullar ve hastane sorununa değinen Kılıç, "Bir ihaleyi beceremeyen beceriksiz bürokratlar var." dedi.

 

Prefabrik okullarla ilgili Düzce Milli Eğitim Müdürlüğünü sert bir dille eleştiren Kılıç, "Parası hazır hala yapılmadı. Milli eğitim müdürlüğü bunu neden yapamıyor? 8 okulun ihalesi yapılmış diğerleri nerede? Bu zamana kadar neden hazırlığını yapmadınız. Biz eksiklikleri ifşa etme makamı mıyız. Burada maalesef beceriksizlik var. Neden yapılmadığını il özel idaresine sorduğumda milli eğitim müdürlüğünün yaklaşık maliyetini çıkarmadığını söylediler. Eğer parası hazır bir şeyi üretemiyorsak aşçıyı değiştireceksiniz. Düzce Mili Eğitim Müdürlüğü yatırımlar konusunda hiçbir şeyi değerlendiremedi. Benim bu iş yapmam 6 ayımı alır." dedi.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nde genel bir sinerji ve beraber iş yapabilme ruhu olmadığını savunan Kılıç, "Darmadağan bir yapı var. Disiplin yok. Orayı şefler yürütüyor, şube müdürleri ve milli eğitim müdürü değil. Şefler müdürlerin yetkisini kullanıyor. Benim gördüğüm kadarıyla Düzce'nin bu kadro ile başarı yakalaması zor." şeklinde konuştu.

 

Başkan adaylığı için erken

 

Belediye hizmetlerini de değerlendiren Kılıç, "Düzce belediye anlamında dünya ortalamasını yakalamış değil. Bunun sebebi Düzce'yi yönetenlerdir." dedi.

Belediye başkanlığı adaylığı ile ilgili bir düşüncesi olmadığının altını çizen Kılıç, "Oraya talip olunmaz. Onu düşünme için çok erken" diye konuştu.

Haber; S. KAŞKIR