Birkaç gün önce BBP eski İl Başkanı Durmuş Ejder bir basın toplantısı düzenleyerek başkanlığı Ünal Yılmaz'a devredeceğini ifade etmişti. Bugün de düzenlenen programla il başkanlığı devir teslim töreni yapıldı. Tören öncesi konuşmalarda bulunan BBP yeni İl Başkanı Ünal Yılmaz, bu görevi aldığından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek parti çizgisini korumak için elinden geleni yapmaya çalışacağını ve parti politikalarını aynen devam ettireceğini ifade etti.

Kadınların siyasi durumunu değerlendiren BBP Kadın Kolları Genel Başkanı Firüzan Tanrıkulu ise kadınların ülke nüfusundaki oranının yüzde 50.8 olduğunu ancak siyasi de kadınların oranının çok az olduğunu belirtti. Tanrıkulu, kadınların siyasetteki etkisini arttırmak gerektiğini söyleyerek BBP olarak tüm teşkilatların kadın kollarını daha aktif hale getirmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından eski başkan Durmuş Ejder yeni başkan Ünal Çalışkan'a teşkilat belgesini verirken parti başkanlığını bıraktığını ama partinin her zaman takipçisi olacağını söyledi.