Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, seçim özel programında Recep Tayyip Erdoğan’ın yüzde 51,8’lik başarısını “halka inancın sonucu” olarak nitelendirdi. 30 Mart yerel seçimlerinde oy oranlarını karşılaştıran Keleş, kendilerine de özeleştiride bulundu.

Bizim yüzümüzden oy vermeyenler… 


Keleş, “Bizim yüzümüzden Tayyip Erdoğan’a oy vermeyenler bu seçimde verdiler. Her şey net ortada… Ben yüzde 55 oy aldım. Arada 20 puanlık fark gözüküyor. Bizim yüzümüzden oy vermeyenler gönül rahatlığı ile oy verdi.” dedi.

Bizim beceriksizliğimizden!


Keleş, Atatürk’ten sonra en büyük lider olarak değerlendirdiği Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olarak partiden ayrılmasıyla geride kalanlara sahip çıkmak adına üzerlerine büyük bir yük düştüğünü söyledi. Keleş, Türkiye genelinde Erdoğan’a en yüksek oy oranının verildiği illerin başında gelen Düzce’ye hizmet gelmemesinin faturasını kendilerine kesti.


Keleş, “Düzce’nin önemini yukarıdakiler biliyor. Gereken ehemmiyeti de veriyorlar. Bize çok büyük görev düşüyor. Bu başarının semerisini alamıyorsak bizim beceriksizliğimizdendir. Yoksa Ankara Düzce’nin kıymetini biliyor.” diye konuştu.


Talep etmede acemiyiz!

Keleş, ayrıca Düzce’deki siyasilerin talep etme konusunda eksikliklerine vurgu yaptı.
“Talep etme konusunda acemilik yaşıyoruz.” Diyen Keleş, “ önce ihtiyaçlar tespit edilmeli. Gerekçe raporları hazırlanarak ilgili makamlara sunulmalı. Biz bunu hiç yapmadan “ bize yardım edin” diyoruz. Proje üretmiyoruz, istediğimiz tek şey para… Öncelikle kendi ihtiyaçlarımızı belirlemeliyiz. Bunu yavaş yavaş yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

 

Haber: S. Kaşkır