Eski başbakan yardımcılarından Abdüllatif Şener, AK Parti'den istifa ettiğini açıkladı.

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısına katılan Şener, toplantı başladıktan 15 dakika sonra AK Parti Genel Merkezi'nden ayrıldı.

 

Genel Merkezden ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şener, AK Parti'den istifa ettiğine dair dilekçeyi MKYK'da sunduğunu bildirdi.

 

Toplantının nasıl bir ortamda geçtiğine ilişkin bir soru üzerine, Şener, ''İstifa aslında bir kavga müessesi değildir. İstifa medeni bir müessesedir. Başbakan büyük nezaket gösterdi, konuşma verdi. Bende tüm arkadaşlarımıza karşı veda konuşmamı yaptım. Sayın Başbakanımız da 'hayırlı olsun' dediler. Vedalaştık ve ayrıldık'' dile konuştu.

Şener, ''Bir gerginlik oldu mu?'' sorusuna şu yanıtı verdi:

 

''Çok büyük bir nezaket vardı, aynı nezaketi ben de gösterdim. Tüm arkadaşlarımızda aynı nezaket duyguları içinde oldu. Siyaset nezih yapılmalıdır. Nezih yapılan siyaset toplumsal ve kurumlar arası uyumun sağlanması için, sistemin çözüm yeteneğinin artması için önemlidir. Bu son günde de nezih ilişkiler içerisinde olaylar yaşanmıştır.''

 

Şener, toplantıda neler konuşulduğunun sorulması üzerine, toplantının kurallar çerçevesinde cereyan ettiğini ve içeride konuşulanların dışarıya aktarılmasının doğru olmayacağını söyledi.

Şener'i, AK Parti Genel Sekreteri İdris Naim Şahin aracına kadar uğurladı