Genel Merkezin aldığı kararla beklenmedik bir şekilde feshedilme şoku yaşayan MHP il yönetiminde gözler yaşanacak gelişmelere çevrildi. Kararla birlikte başkanlık koltuğunda bulunan Onur Özen’le geçtiğimiz yıl Şubat ayında yapılan kongrede başkanlık için yarışan Ümit Yılmaz’ın ismi yeniden yan yana gündeme geldi. Feshedilme kararında il yönetiminin neden görevden alındığı resmi olarak belirtilmezken, genel merkezin il yönetimini feshetmesinin ardından yeni yönetim oluşturması için Özen’in kongre rakibi Yılmaz’ın görevlendirildiği ifade ediliyordu.

Yeni yönetim için ismi geçen ve geçen yıl yapılan tartışılan kongrede 2 oyla seçimi kaybeden Ümit Yılmaz, MHP Düzce İl Teşkilatının yeni dönemine dair Öncü TV’ye özel olarak açıklamalarda bulundu. Genel merkezin kendisini yönetim kurmak amacıyla görevlendirdiğini ve kararın kendisine tebliğ edildiğini belirten Yılmaz, gelişmeleri değerlendirdi. Yılmaz, il yönetimi için verilen fesih kararının perde arkasındaki gerekçelere ilişkin düşüncelerini “Bildiğim kadarıyla icra olayları genel merkezde antipati oluşturdu. Daha önce partiden istifa edenler olmuştu. İl yönetimini çalışma performansı yeterli bulunmadı.” Şeklinde ifade etti.

Yeni yönetim oluşturma çalışmalarına başladığını kaydeden Yılmaz, “Biz davanın neferleriyiz. Görev verildiği için üzerimize düşeni yapmaya hazırız.” Dedi.

İstifaları genel merkezden gizledi mi?


Genel merkez tarafından gerekçesi belirtilmeyen fesih kararına yönelik bir başka iddia ise geçtiğimiz ay kuruluş felsefesi ve gayesine uygun hareket edilmediği gerekçesiyle MHP Düzce il yönetiminden 17 kişinin istifasının Başkan Özen tarafından genel merkeze bildirilmediği yönünde oldu.  Özen’in istifaları il yönetiminin sayısal anlamda yetersiz kalmasından dolayı yönetimin düşeceğini bildiği gerekçesiyle görevde kalabilmek adına genel merkezden gizlediği ortaya atıldı. Özen’in bu hareketinin ise istifa edenlerin genel merkeze müracaat etmeleriyle gün yüzüne çıktığı ve Özen’in görevini yapmadığı için görevden alındığı konuşuluyor. 



Haber:Y.SEVER