Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı'nın yerel yönetim çalışmalarını değerlendirmek için organize ettiği 'Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'na katıldı. Davutoğlu daha önceki toplantılarda olduğu gibi 'Şehir'de Mimari, estetik ve kültürel anlamda üç unsurun bir araya gelmesi gerektiğini vurguladı.
Belediye başkanlarına seslenen Başbakan Davutoğlu, "Bütün belediye başkanlarımıza buradan görev veriyorum: İlk vazifeniz kadınlara karşı şiddeti engellemek" dedi.
Toplantıya Düzce belediye Başkanları da kadıldı. Toplantı öncesi belediye başkanlarına öneri ve talep formları dağıtıldı. Belediye başkanlarının öneri ve taleplerini yazmasının ardından formlar görevliler tarafından toplandı. Toplantıda belediyecilik hizmetleri, halkla ilişkiler, bütçenin nasıl, ne şekilde yönetildiği, vatandaşlara sözü verilen projelerin gerçekleştirilip gerçekleştirilmediği konularında belediye başkanlarının tabi tutulduğu performans sisteminde bir yılın muhasebesi yapıldı.
846 AK Partili belediye başkanının katıldığı toplantıya, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da katıldı.