İşçi Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez belediyenin park ücretlerine yaptığı zammı eleştirdi. Sönmez belediyenin rant ve para peşinde olduğunu iddia etti.

Sönmez, katlı otoparktaki ücret uygulamasına da tepki göstererek, “ katlı otoparkı açtınız, 3 lira girişle birlikte sabahtan akşama kadar aracını bırakan vatandaş en az 7 lira para verecek. Ayrıca buraya bırakılan araçlara zarar verildiğinde mesuliyet de kabul etmiyorlar. Haliyle katlı otoparka günde 50 araç dahi girmiyor.” Dedi.

Belediye otobüslerinin de yeteri kadar hizmet yapamadığını savunan Sönmez, vatandaşların çile çektiğini ifade etti.

Sönmez, “ Belediye otobüs işletmesini sattı para kazanıyor. Hizmet var mı yok. Otobüs biletleri pahalı olduğu gibi, yolcular balık istifi gibi taşınıyor. Hele okullar açıkken ulaşım işkence oluyor. Belediye hizmetin değil paranın ve rantın peşinde” şeklinde konuştu.

Rant varsa harekete geçiliyor

AK Parti’nin rant olduğu zaman harekete geçtiğini iddia eden Sönmez, üniversite yolu için ödenek geldiğini ancak yine harekete geçilmediğini dile getirdi.

Sönmez, “ Düzce otobüsleri Konuralp Araştırma Hastanesine yolcunun bol olduğu saatlerde çalışıyor, diğer saatlerde yok, AK Parti zihniyeti rant oldumu harekete geçiyor, üniversitenin yoluna sıra gelince on yıldır yoklar. Ödenek geldi diyorlar yine hareket yok. Her işlerinde bit yeniği var. Düzce otobüsleri Konuralp’teki hastaneye çalışırken, Konuralp otobüsleri neden Düzce içine sokulmuyor? Para kazanacağız diye yurttaşlara eziyet ediyorsunuz.” Dedi.

Vatandaşın parası har vurup harman savruluyor

İstanbul caddesinden önce kalıcı Konutlar Düzce arasının raylı sisteme ihtiyacı olduğunu da söyleyen Sönmez, belediyenin öncelikle buna el atması gerektiğini belirtti. AK parti Belediyelerinin üç önemli özelliğini rant peşinde koşmak, israf ve gösteriş yapmak olarak gösteren Sönmez, vatandaşın cebinden zorla alınan paralarla har vurup harman savrulduğunu iddia etti.

Sönmez, belediyeye uyarılarda bulunarak İşçi partisi olarak isteklerini sıraladı. Yol ve sokaklardan otopark ücreti alınmaması gerektiğini söyleyen Sönmez, Sudan para kazanma anlayışının bırakılmasını, otobüs terminali yapılmasını, otobüs ücretlerinin indirilmesini, gösteriş ve israfa son verilmesini istedi.

HABER:H.İŞCAN