CHP İl Başkanı Basri Karslıoğlu Türkiye muhtarlar Derneği ziyareti sırasında muhtarların sorunlarını dinledi. Belediyenin köylere vereceği fazla hizmet olmadığını savunan Karslıoğlu, “ şehirde oturanlar belediyeden hizmet alamıyor ki siz nasıl alacaksınız” dedi.
“Şehir ile köy farklı yerler. Belediyenin size vereceği fazla bir şey yok. İmar planınız belli olsaydı, asfaltınız olsa, çöpünüz alınsaydı, hizmet almış olurdunuz. Şehirde oturanlarda belediyeden fazla hizmet almıyor ki siz nasıl alacaksınız. Benim gördüğüm biz daha çok tarıma dayalı bir toplumuz. Köylerin alt yapısının tamamlanarak, kanalizasyondu, yoldu, suydu sorunlarının çözülerek belediyeye dahil edilmesinden yanayım. Köylerin paldır küldür belediyeye alınmamasından yanayım. Köyün merası diye bir hakkınız yok artık, orası belediyenin alanı olmuştur. Milletvekilleriyle konuşuruz ama yasanın değişmesi lazım o da çok zor.”
Muhtar kökenli yöneticiler istiyorlar
Muhtarlar köylerde yaşanan sorunlarını anlatırken, bu sorunları anlaması açısından muhtar kökenli idarecilere ihtiyaçları olduğunu dile getirdiler.
“Temel sorunlarımızı konuşuyoruz burada ve ben bunları konuşmaktan ar ediyorum, her gün yol, alt yapı sorunlarında bahsediyoruz, başka sorunlar konuşulmalı ama biz hala bu sorunları konuşuyoruz. Bizim kendi sorunlarımızı çözmek için muhtar kökenli yöneticilere ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum, Damdan düşenin halini damdan düşen anlar. Önümüzdeki yerel seçimlere muhtar yer verilmesini istiyorum. Aksi halde aynı sorunları konuşmaya devam edeceğiz.”

Haber: H. İŞCAN