Vatan Partisi Düzce Belediye Başkan Adayı Fethi Sönmez bir yandan saha çalışması yaparken diğer yandan kurum ziyaretlerini sürdürüyor. Düzce Türk-İş Temsilciliği ile Petrol İş Sendikası’nı ziyaret eden Sönmez ve belediye meclis üyesi adayları, hem sorunları dinledi hem de çözüm önerilerini açıkladı.

Ziyarette Türk-İş İl Temsilcisi ve Petrol-İş Şube Başkanı Muzaffer Işık, Başkan Yardımcısı İbrahim Çelik, Kristal-İş İl Temsilcisi Kayhan Akpınar ve fabrika temsilcileri işçiler yer aldı.
Görüşmede ekonomik sıkıntılar, sendikalaşmaya karşı sergilenen olumsuz tavırlar ve işçi çıkarımları ele alındı.

“Krizin faturası işçiye, dar gelirli emekçiye kesilemez”
Vatan Partisi Düzce Belediye Başkan Adayı Sönmez buradaki konuşmasında, “Biz parti olarak hep üretimi savunduk. “Üreten Türkiye” temel sloganımız. Şimdi de ‘Rant değil üretim için, üreten belediye” diyoruz. Peki kim üretir, kimle üretim yapacağız? Elbette işçilerle, çalışanlarla üreteceğiz. Türkiye yıllardır üreterek değil, borç bularak; borcu borçla kapatarak ekonomiyi sürdürmeye çalıştı. Şimdi belediyeler de, ülke de borç batağında debeleniyor. Krizin faturası işçiye, dar gelirli emekçiye kesilemez. Her kesim ekonomik durumuna göre yükü paylaşmalı. Fabrikalar çalışmalı, tarlalar ekilmeli. Bu krizden ders çıkararak bu rant sistemine son vermeliyiz.” dedi.



“Türkiye bir üretim seferberliği ile bu krizi aşabilir”
Türkiye’nin ekonomik kriz içerisinde olduğunu savunan Sönmez, bu krizin nasıl aşılacağına ilişkin de çözüm önerilerinde bulundu. Sönmez, “Türkiye bir üretim seferberliği ile bu krizi aşabilir. Fabrika kapatarak, işçiyi işten atarak çıkış yolu yoktur. Bunun için Ankara’ya bir milli hükümet, Düzce’de de üreten bir belediye gereklidir. Cephede canını ortaya koyan Mehmetçik gibi fedakar, temiz ve şeffaf bir belediye gerekli. Bu ancak bizle, Vatan Partisi ile olur. Size gürültü, patırtıyla sunulan partiler aynı sistem ve programın partileridir. Hepsi içi boş fındıktır. Bunlara verilen oylarla çözüm yoktur. Oylarınızı ziyan etmeyin.”

Haber: C.ÜSTÜNER
 

Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ