"RANTÇILIK DEVAM EDİYOR"

Vatan Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez, "İşte depremden çıkardığımız ders" başlığı altında 17 Ağustos Marmara Depremi'nin yıldönümünde Düzce'de devam ettiğini belirttiği sorulara değindi. Sönmez, yaptığı yazılı açıklamada, "Düzce on yedi yıl önce yaşadığı deprem felaketinden en fazla ders çıkarması gereken ildir. Rantçılık, bugünü kurtarma ve sorumsuz yöneticiler sayesinde Düzce

sanki deprem felaketini yaşamamış gibi eski anlayışta yürümeye devam ediyor." ifadesini kullandı.

"VERİMLİ TOPRAKLAR ELDEN ÇIKIYOR"

Düzce Ovası'nın korunması gereken bir ova olduğuna dikkati çeken ve ileride bu verimli toprakların altına eş tutulacak değerde olacağı görüşünü paylaşan Sönmez, şöyle devam etti: "Bugün bir yandan sanayi kuruluşlarıyla, bir yandan da yerleşime açılarak bu verimli topraklar elden çıkıyor. Depremden ders çıkardık diyen yöneticilerin son icraatı ise Melen yatağına öğrenci yurdu yaptırmak oldu. Düzce Belediyesi'nin Çamköyü Tesislerinin karşısında Melen Çayının yatağına altı katlı öğrenci yurdu yaptırmak, belediyenin depremden çıkarmadığı derse ve sorumsuzluğuna örnektir.

"AK PARTİLİ BELEDİYE HANGİ İLİŞKİLERLE DERE YATAĞINI İMARA AÇMIŞTIR?"

"Bu yer seçimi zemin olarak inşaat yapmaya uygun mudur?" diye soran Sönmez, sorularına şöyle devam etti: "Düzce’nin en mümbit topraklarını imara, inşaata açmak doğru mudur? Bu yurt binasının olduğu yer pirinç tarlasıdır. AK Partili belediye hangi ilişkilerle pirinç tarlalarını, dere yatağını imara açmıştır? Belediye yetkilileri depremden ders çıkarmış mıdır? Çıkarmışsa uygulamada bir tane dahi örnekleri var mıdır? Düzce’nin verimli ova ve köyleri üç beş kuruş için bozuluyor. Başta bu köylerde yaşayan yurttaşlarımız olmak üzere ilgili kurum ve kitle örgütleri, Düzce halkı bu gidişata itiraz etmelidir. Biz Vatan Partisi olarak her türlü göreve hazırız."

C. ÜSTÜNER