Saadet Partisi Düzce Belediye Başkan Adayı Birkan Mertol televizyonumuza yaptığı ziyarette seçimlerde kendi partisinin de iddialı olduğunu yineledi.

Mertol, “Düzce’de seçim Sayın Keleş ve Sayın Küçük arasında geçmeyecek. Milli görüş belediyecilikte rüştünü ispat etmiştir. Çok iddialı bir başkan adayı olarak ipi göğüsleyeceğimize inanıyorum.” dedi.
Belediyenin borcunun olmasının kendilerini korkutmadığını söyleyen Mertol, “İsrafı yok edeceğiz, çuvalın altını bağlayacağız.” ifadelerinde bulundu. belediye başkanının bir orkestra şefi gibi ekibini iyi yönetip yönlendirmesi gerektiğini vurgulayan Mertol, mahalli idarelerde aslolanın ekip olduğunu ve kendisinin 25 senelik tecrübesiyle bunun üstesinden geleceğini belirtti.
Mertol, Ak Parti’nin seçim çalışmalarında “iktidar partisinin belediye başkanı daha kolay hizmet yapar.” söylemlerini doğru bulmadığını söyledi.

Mertol, “10 yıldır Düzce’de hükümetin partilisi belediye başkanlığı yapmış. Soruyorum halkımıza. Düzce şu an daha yaşanabilir bir kent mi? Kentsel dönüşümü yapılamamış, park sorunu giderilememiş köy görünümlü bir kent. 49 yeni mahallenin %50’sine bir çivi bile çakılamamışken, çıkıp daha fazla hizmet için iktidar partisini destekleyin demek hamasi nutuktan öteye geçmez.” dedi.
Mertol göreve geldiklerinde Belediye Meclisi Üyeleri ile parti ayrımı gözetmeksizin ortak bir çalışma ortamı oluşturacaklarını belirtti. Düzce Belediyesi’nin gerçek sahibinin Düzce halkı olduğunu vurgulayan Mertol, göreve gelmeleri durumunda bu anlayışı vatandaşlara hissettireceklerini belirtti.