CHP İl Başkanı Karslıoğlu, alınan vergilere karşın Düzce halkının hak ettiği hizmeti alamadığını savunurken, Düzce’de önemli geçim kaynağı olan fındığın da izlenen yanlış politikalar nedeniyle bitme noktasına geldiğini ifade etti.
Tarımdan Düzce’ye Gelen Gelir Bitmiştir
Karslıoğlu, Ak parti iktidarı 10. yılı doldurmak üzere. Deprem yaralarını sarmak için iletişim vergisi konmuştu. 2012 gelirini bakarsanız aşağı yukarı 40 milyar gelir elde etti. 64 milyarlık özelleştirme yaptı. Bunlar Akp’nin 10 senede yaptığı yatırımların karşılığı. Peki, biz düzce olarak bu gelirlerden istediğimiz payı alabildik mi? Düzce olarak maalesef bu kadar özelleştirmeye, vergiye rağmen Düzce’ye yeterli kaynak aktaramadık. Düzce tarım bölgesiydi. Daha önce insanlar fındığını mısırını sattığında burada ev, alır, arsa alır yada düğün yapardı. Yaptıkları masraf gelirlerinin yüzde 40’nı geçmezdi ama bugün yüzde 80’ni masrafa gidiyor. Fındıkta izlenen politika nedeniyle fındık masrafını karşılamamaktadır. Tarımdan Düzce’ye gelen gelir bitmiştir. Gelir olsa da artık boğaz tokluğuna olan bir gelirdir.”diye konuştu.
Düzce’nin eğitimden turizme kadar yeterli hizmeti alamadığını savunan Karslıoğlu, Düzcelilerden AK Parti iktidarının masallarına inanmamasını istedi.
AKP’nin Bir Masalı
Karslıoğlu, “ Sağ olsunlar üniversiteyi kurdular ama hala 2 km yolunu, ilçelerimizdeki meslek yüksek okulları binalarını yapamadılar. Yurt binasına bir yatak ilave edilmedi. Fakir fukaranın çocuğu gittiği yerde yurt arıyor. En ucuzu 400-500 TL’den başlıyor,diğer masraflarını eklersek 750 TL’yi buluyor. Bin TL geliri olan bir aile 750 TL çocuğuna verip de nasıl okutacak? Türkiye’nin ekonomisi çok iyi gitti diyorlar ya madem ekonomi iyi gitti, neden emekli maaşı ortalaması 800-900 TL, neden asgari ücret 750 TL? Bu da bir AKP’nin hikaye anlatmasıdır, bir masaldır. Artık Düzceliler bu masallara inanamamasını istiyorum. Turizmde çok iyi yerlerimiz var. 10 yıl geçti Düzce turizminde de bir adım ilerleyemedi.”dedi.
Bir çocuk ilkokulu bitiriyor, siz hala…
 Belediye hizmetlerine değinen Karslıoğlu,”10 yılda bir terminal yapılamaz mı?”  diye sordu.
Karslıoğlu, “Biz gelişmiş ülkelerdeki şehirlerdeki parklar, spor alanları istemiyoruz. Düzce, bir terminal yapılamayacak kadar kaynaklardan mahrum bir il. Hala bir katı atık tesisi yapamadık. Kültür merkezi yarım kalmış vaziyette. Zamana koyduğunuz da bu süre az bir zaman değil. Bir çocuk ilkokula başlıyor ve bitiriyor, siz hala bir terminali yapamıyorsunuz.” Şeklinde konuştu.
 Mehmet Keleş döneminde yapılan aydınlatma direkleri ve süs havuzlarının kaldırılmasını eleştiren Karslıoğlu, aynı dönemde İsmail Bayram’ında mali işlerden sorumlu başkan yardımcısı olduğunu hatırlatarak “. Burada bir yanlışlık varsa mevcut belediye başkanımızda ortaktır.”dedi.
Düzce bu kadar zengin mi?
Karslıoğlu, “ Düzce sıkıntılı döneminde 7 sene önce elektrik direkleri dikti. 7 yıl önce yaklaşık 4 trilyon ödendi. Siz bunları bir gecede bunlar standartlara uygun değil diyerek değiştiriyorsunuz, yerine çok daha güzelini 500 TL’ye yaptırıyorsunuz. Düzcelilerin artık paralarının nasıl harcandığını anlayacaklardır. İktidar partisinden olursa kaynak gelir diye düşünmesinler. Önümüzde yerel seçimler var. Artık paralarını kim iyi kullanacaksa onu seçsinler. 10 senedir seçtikleri ortada. Bu elektrik direkleri yapılırken mevcut belediye başkanımız mali işlerden sorumlu başkan yardımcıydı. Burada bir yanlışlık varsa mevcut belediye başkanımızda ortaktır. Yine bir gece süs havuzu kaldırıldı. Düzce bir gecede 5 trilyonunu kaldırıp çöpe atacak kadar zengin mi?”diye konuştu.
AKP 10 sene Düzce’ye masal anlattı
“Düzce’de muhalefet yok” diyenlere de cevap veren Karslıoğlu, şöyle konuştu:
 “Düzce’de muhalefet boşluğu var diyorlar, hayır muhalefet değil iktidar boşluğu var. iktidar olsa Düzce’de hizmet yapar. Okullar hala prefabrik, belediye hizmetleri çok yetersiz, sadece asfalt yapıyorlar. Vatandaşlarımız,10 senedir askeri koğuş gibi bir hastanede yatmakta. Düzce’de muhalefet boşluğu mu var, iktidar boşluğu mu var Düzce halkı karar versin. Düzce eğitimde son derece yetersiz bir il. Bu şartlar altında ne bir eğitim alacaktır ne de iyi bir yere gelecektir. Düzceliler artık bir şeyler istemesini öğrensinler. 100 katrilyon para ödeniyor, düzce hala prefabrik okullarda ders alıyor, yurtlara bir yatak ilave edilmiyor, terminali hastanesi yapılmıyor. Vatandaşlarımız ya farkında değil ya da seslerini çıkarmıyor. Dertlerini ortaya koymalılar. Yoksa 2023 vizyonu diyerek 10 sene daha masal mı dinleyecekler? AKP 10 sene Düzce’ye masal anlattı.”
Karslıoğlu, Belediye Başkanı İsmail Bayram’dan,basında çıkan AKP’nin gençlik ve Kadın Kolları başkanlarının belediyeden maaş aldığı, AVM binasının 4 buçuk milyon liraya satıldığı iddialarını cevaplandırmasını istedi.
Açıklama Yapmasını Bekliyorum
Karslıoğlu, AKP’nin gençlik ve Kadın Kolları başkanları belediye’de yada başka bir kurumda maaş aldığı söylenmektedir. Benim elimde bu konuda bir belge yok. Eğer böyle bir şey varsa da bununda açıklığa kavuşmalı. AVM binasının 4 buçuk milyon liraya satıldığı söylenmektedir. Bu doğruysa belediyenin oralarda emlak vergisi değerlerinin altında gitmiştir. Belediyemizin bu konuda açıklama yapmasını bekliyorum. Bu da Düzceli’nin mallarının nasıl heba edildiğinin bir göstergesidir. “dedi.
Çifte Standart!
Kömür dağıtımlarında çifte standart uygulandığını öne süren Karslıoğlu, şöyle konuştu:

“2 bin 500 aileye kömür yardımı yapılırken 6 bin ton kömür istenmiş. Burada 3 bin 500 ton kömür fazlalığı ortaya çıkıyor. Bu konuda yetkilerin doyurucu açıklama yapması gerekiyor. Düzce’nin havası kirlenmesin diye valilik her sene kontrol yapar, ama kendisi en adi kömürü getirip vatandaşa dağıtır. Bu çifte standarttır.”

Haber; S. KAŞKIR