AK Parti Düzce eski Milletvekili Celal Erbay, son günlerde en çok tartışılan konulardan biri olan “Düzce’nin vekili Düzceli” olmalı görüşünden alınmadığını ifade etti. Kaynaşlı doğumlu olduğunun altını çizen Erbay, uzun yıllar Düzce dışında okumak zorunda kaldığını hatırlattı ve “Mozot vardı da ben mi içmedim, hukuk vardı da ben mi okumadım eğitim için gideceğiz. Düzce benim vatanım.” dedi.
AK Parti İl divan toplantısında yapılan ağır parti içi muhalefeti de doğru bulmadığını ifade eden Erbay, sözlerine şu şekilde devam etti:
“Benim tenkidimi orada yapmam gerekirdi. Oradaki il başkanımızın konuşmanız medya huzurunda bana yakışmaz. Parti içi değerlendirmeler kendi aramaz da kol kırılır yen içinde kalır tarzında olmalı.”
Erbay, “Düzce’de bir sokak ismi bilmeyenler milletvekili oldu” diyen Kaşıkoğlu’nun söylemini de şöyle yorumladı:
“Ben Düzceliyim alınmadım Düzce’nin Sokak isimlerini biliyorum. Bilmesi gereken belediye başkanıdır. Kaldırımları düzetecek asfalt dökecektir. Medya karşısında ak partiliyim diyen arkadaşların birbirini tenkit etmelerine malzeme vermek istemem. Ben hakemim. Prof. Celal Erbay’ın bana yakışan kavga dışında kalmak ve hakemlik yaparak ayrılmak.”

Haber; S.KAŞKIR