Siyasi arena seçim yaklaştıkça kızışmaya başladı.Ak Parti'in pazar günü düzenlediği moral ve motivasyon yemeğinde konuşma yapan Ak Parti Düzce Belediye Başkan adayı Mehmek Keleş Mhp resmen adaylığını bu hafta açıklaması beklenen Ömer Küçük hakkında verdi veriştirdi.Keleş meleketimizin büyümesinden güçlenmesinden rahatsız olanlar var bunların bir uzantısı da yerelde mevcut.Ak Partinin kapısında aday adayları sıraya girmişken diğer partiler aday bulamıyor diyerek Keleş okları Ömer Küçüğe doğrulttu. "Aday olsun diye borç ödüyorlar mahkeme zaptı kapatıyorlar aday olmayınca il başkanını aday gösteriyorlar"dedi.

 



Ak Parti Düzce Belediye Başkan Adayı Mehmet Keleş Mhp adayı Ömer Küçük'ün gündeme gelen borçlarını konu ederek Partinin Küçük'ün borçlarını ödemeleri karşısında aday olacağını Mhp il teşkilatının aday olarak isim bulmakta zorlandığını,kendisine rakip çıkarmak için Ömer Küçük' ün borçlarını ödemeye razı geldiklerini ve ismini gündeme taşıdıklarını ima etti. Düzenlenen motivasyon yemeğinde Bu gün birlik ve beraberlik günüdür diyen Keleş kim aday olursa olsun Ak Parti 'nin Düzce de kazandığını ifadesini kullanarak darılmak küsmek yok geçmişte aday gösterilmedim küsmedim aday olmasanızda kayıp değildir dedi.



Seçimleri kazanma noktasında bu kadar iddialı konuşan Ak Parti adayı Keleş 30 Mart yerel seçimleri sonrası sandıktan kendi ismi çıkmaz ise nasıl bir savunması olur ,Düzceliye küser mi bilinmez ama Düzce için siyasette tekrar yeralırmı bekleyip sonuçları hep birlikte görücez.
Öte yandan 2009 Yerel Seçimleri'nde AK Parti Adayı İsmail Bayram'ın karşısına da yine MHP'den rakip olarak çıkan Ömer Küçük, seçimi kıl payı kaybetmişti. Bu doğrultuda Küçük'ün oy potansiyeline güvenen ve Keleş'in karşısına güçlü bir rakip çıkartmak isteyen MHP uzun süredir ikna çabalarını sürdürüyordu. Daha önce bir kez milletvekilliği ve bir kez de belediye başkanlığı için aday olan Küçük'ün 3. kez MHP'den aday olmayı kabul etmesi ile birlikte borç iddiaları da alevlendi. Küçük'ün piyasaya yüklü miktarda borcu olduğu ve bunun ödenmesi karşılığında aday olmaya "Tamam" dediği öne sürülürken hem Küçük hem de MHP cephesinden bu iddialar yalanlanıyor. Ancak AK Parti kanadı ısrarla borç söylemlerini yineliyor ve Küçük adaylığını ödenen borçlara bağlıyor.

 

Haber: P. YILDIRIM