212 alan kodu ile arayan bir numarada operatör ile yapılan ankette adı geçen 5 isimden biri olan eski belediye başkanı Ruhi Kurnaz, net konuştu. 10 yıl yaptığı belediye başkanlığını bir daha aday olmamak üzere bıraktığının altını çizen Kurnaz, “Aday olmayacağımı ta o zaman ifade ettim. Ben her Düzceli gibi şerefli bir insanım. Düzce’den şerefsiz çıkmaz.” ifadelerini kullandı.
1994 – 2004 yılları arasında Düzce’de belediye başkanlığı yapan Kurnaz, ankette adının geçmesini “Bu bir oyun” diyerek nitelendirdi ve “ Türkiye karışık, birazda Düzce’yi karıştıralım istiyorlar… Bir yanlışlığa son verelim. Ben adaylık için müracaat etmedim. Kesinlikle de aday değilim. Beni neden karıştırmak istiyorlar anlamış değilim. Düzce’yi ve hemşerilerimi seviyorum. Aday değilim, aday olan arkadaşlarımın yanındayım… Başkan seçilecek kardeşime başarılar diliyorum…”dedi.
Kurnaz’ın adının geçtiği Sabit telefonlar üzerinden yapılan anket alfabetik sıraya göre ve parti ismi verilmeden Basri Karslıoğlu, Birkan Mertol, Ömer Küçük, Mehmet Keleş’in de adı geçiyor… Düzcelilere 212 alan kodu ile arayan bir numarada operatör ile sorulan soruda "Düzce Belediye Başkanı olarak kimi görmek istiyorsunuz?" sorusu yöneltiliyor.

Haber; S.KAŞKIR