Eğitim-Bir-Sen'in Olağan Genel Kurulu'na katılan Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz, burada yaptığı konuşmada yine geleneği bozmadı ve dikkat çeken söylemlerde bulundu. Okul müdürü atamalarına milletvekillerinin müdahil olduğu yönündeki iddialara yanıt veren Korkmaz, atamalardan haberinin olmadığının altını yemin ederek çizdi. Ayrıca eğitimdeki çalışmaları kendilerine yakın sendikalarla yürüteceklerini vurguladı.

 

Bize yakın sendikalarla hareket edeceğiz

 

Korkmaz, “Zannediyorlar ki Düzce’deki okul müdürlerini ben atıyorum. Hangi okula, hangi müdür atandığını vallahi billahi bilmiyordum. Bunu suç olarak görüyorsanız özür dilerim. Düzce’de de Türkiye’de öğretmenlik esastır. “Bize bir harf öğretenin kölesi oluruz”. Herkes kabiliyetini ortaya koyma fırsatına sahip olacak. Herkes lider olma fırsatını yakalayacak. Kimse kusura bakmasın. Biz bunu önemsiyoruz. Hata yapabiliriz. Düzce’deki eğitimi ilkokuldan üniversitesine kadar dizayn edeceğiz. Bundan zerre kadar taviz vermeyeceğiz. Burada bizimle aynı medeniyet algısına sahip sendikalarla hareket edeceğiz. Kimse kusura bakmasın.” dedi.

 

Demezler mi? sonra “Sen adam değilsin!”

 

Aynı algıda olmak vurgusu yaparak, açıklamalarını sürdüren Korkmaz, iktidar olarak her alanda kardroların da kendi zihniyetlerine göre şekillenmesi gerektiğini söyledi. Korkmaz, “Zamanında bizim medeniyet algımıza sahip olanları hiç görmeyen, adam yerine koymayan, onların kabiliyetlerini öne çıkarmamak için her türlü entrikayı koyanlar, bugün gelip bize “Haksızlık yapılıyor” demeye hakkı yok. Biz bizimle aynı algıya sahip kadrolarla yürüyeceğiz. Bu millet bize yetkiyi verdi. “Gelin iktidar olun” dedi. İktidar beceri işidir. Beceri sahibi olmak için kendi kadronuzla hareket edersiniz. Ben sağlıkta, eğitimde değişik kademelerde altımı temizlemeyeceğim. Aynı ekibimi kurmayacağım sonra millete “Ne yapayım kadromu kuramadım mı diyeceğim.” Demezler mi? sonra bana “Sen adam değilsin.” Her kademede biz iktidar olarak gereğini yapacağız.” diye konuştu.

 

 

Ben tarafsız değilim olmam da


Milletvekillerinin tarafsız duruş sergilemesi gerektiği görüşünü de eleştiren Milletvekili İbrahim Korkmaz, şunları söyledi: “Efendim ”Tarafsız vekil istiyoruz”… Ben tarafsız değilim olmamda söz konusu değil. Neden tarafsız olacakmışım? Tarafsız olmaktan daha büyük bir adaletsizlik ve zulüm olmaz. Biz taraf olduğumuzdan bize bu yönetimi verdi. Bugün ben gereğini yapayım yarın, sana verirlerse yetkiyi sen yaparsın gereğini. Dün mırın kırın etmediğim gibi yarın da etmem. Herkes işini yapacak, herkes sonucuna adam gibi katlanacak. Kimse kusura bakmasın.”

 

 

Bu işin sonuna kadar arkasındayız


“Kendi çıkardığımız yönetmeliklerden kanunlardan utanmıyoruz.” diyen Korkmaz, “Bu işin sonuna kadar arkasındayız. Hatalarımızdan ders çıkarak yolumuza devam edeceğiz. Medeniyet algımızın yeşermesi için görev sizin üzerinizde.” dedi.

 

Haber; S.KAŞKIR