Partisinden gerekli açıklamaları alamadığını söyleyen AK Parti den Belediye Başkan adayı gösterilmeyen Selahattin Aydın, içini yine basın mensuplarına döktü.
Kaşıkoğlu’na “kartondan dev” çevresindeki yakın isimlere de “saz ekibi” benzetmesi yapan Aydın, 9 aday adayından en olmaması gereken kişinin seçildiğini yineledi ve Kaşıkoğlu’nu sert bir dille eleştirdi.
Aydın Kaşıkoğlu için “çıkıp, Genel merkezde ‘geçmişte böyle bir halt yedim’ aday göstermeyin demesi lazımdı, beceremedi. Madem aday gösterildi adamsa çıkıp istifa etmeliydi. ”dedi.

BU TABLODAN UTANIYORUM

Kendisi gibi aday adayı olan Keleş dönemindeki ilçe başkanı Mustafa Keskin ve Milletvekili Fevai Arslan da Aydın’ın eleştirilerinden nasibini aldı. Arslan’ı avukatın avukatı olarak nitelendirerek yapılanların çok çabuk unutulduğunu ifade eden Aydın, “vallahi içim acıyor, akıl tutulması mı yaşanıyor… Haysiyet namustan en son bahsedecek insan bu. Bu tablodan utanıyorum.” diye yakındı.

BENİM BAŞKANIM DEĞİL

“Hatasını kabul etmek erdemliliktir” diyen Aydın, Kaşıkoğlu’nun istifa etmesi halinde onu en çok savunan kişilerden birinin kendisi olacağını söyledi. Aydın konuşmasında Kaşıkoğlu’na kendisinin başkanı olmadığını belirterek sitemini dile getirdi.

Partisini sorguladığı için tepki aldığını da ifade eden Aydın, “ yapma istersen dediler, vazgeçirmek için konuştular ancak benim kimseden bir çekincem yok.” Diyerek sesini duyuramadığını belirtti.

Aydın Sosyal medyada paylaşılan Kaşıkoğlunun 2009 yılındaki yayınlanan Gündem programındaki açıklamaları ve Ak parti Tanıtım ve Medya Başkanı Mine Met’in yaptığı basın açıklamasına da değindi.
Aydın, “o videoları seyretmeyen yoktur. Çalmış diyor, birde bunun muhalefetin bulamadığı için eleştiriyor… geçtiğimiz günlerde basın açıklaması yapıldı. Bir metin hazırlanmış onu hazırlayan da belli bayanın eline tutuşturmuşlar. Neden bayanı seçiyorsun erkekler saz topluluğundan birini seçsene…”dedi.

BAŞBAKANIN DÜZCE’DE YAŞANALARDAN HABERİ YOK

Aydın, 27 Aralık’ta Başbakan Erdoğan’ın Adapazarı ziyaretinde Sakaryasporla ilgili dosyanın yanında Düzce’de yaşananları içeren bir dosyayı başbakana vereceğini söyledi.

Haber: S. KAŞKIR