Milliyetçi Hareket Partisi Beyköy Belde Teşkilatı Başkanı Yaşasın Demirel, yaptığı yazılı açıklamalarda Beyköy OSB'deki atıkların Uğur Suyuna dökülmesine Beyköy Belediyesi'nin izin verdiği iddiasında bulundu.

"Fabrika atıklarının İzmit'te bertaraf edilmesi gerekmektedir."

Yaşanan konuya sert bir şekilde tepki gösteren Demirel, “Beyköy Belediye Başkanı halkın gözünün içine bakarak yalan söylemeye, halkı ve çocukları zehirlemeye hakkı yoktur. Konuya duyarlı bir vatandaşın evinin bahçesine yakın bir yere zehirli sanayi atıklarının döküldüğünü ve üstünün Belediyenin araçları ile kapatıldığını görmesiyle birlikte şikayet etmesinin ardından, Beyköy Belediye Başkanı bu tür haberlerin seçim öncesi siyasi rant sağlamak amacı ile yapıldını söyledi. Bu haberin tamamı gerçektir. Hiç bir siyasi rant yoktur. Fabrika atıklarının İzmit'te bertaraf edilmesi gerekmektedir. Bunun maliyetinin yaklaşık 8.000 YTL olduğunu yaptığımız araştırmalar sonucu öğrendik. Hal böyleyken bu tür atıkların gayri yasal bir şekilde Uğur Suyu kenarına belediye araçlarının yardımıyla gömülmesi bizde, acaba Belediye Başkanı bu işten vatandaşın sağlığını tehlikeye atarak rant mı sağlıyor şüphesini uyandırdı.” şeklinde konuştu.

"Beyköy halkı ve çocukların geleceğini zehirlemeye Belediye Başkanının hakkı yoktur."

Partinin Beyköy Belde Teşkilatı Başkanı Yaşasın Demirel, Beyköy Belediye Başkanına bazı sorularda yönlendirerek “Beyköy Belediye Başkanına sormak istiyoruz. Bu kadar yüksek maliyetleri olan işlerden kaç para gelir elde ettin?Bu paraları resmi olarak belediyenin kasasına mı koydun, yoksa gayri resmi olarak cebine mi indirdin. Beyköy Halkı ve çocukların geleceğini zehirlemeye Belediye Başkanının hakkı yoktur. Beyköy halkını bu konuda duyarlı olmaya davet ederken, bu tür yanlışlıkların her zaman takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz.” ifadelerini kullandı.