“Vekillerimiz dosyalarını hazırlıyor”

Sel afetinin yaralarını sarmaya çalışan Akçakoca’ya destek olmak amacıyla Düzce’ye gelen AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, basın mensuplarının karşısına geçti. Yıldırım, şunları söyledi:
“Dün bayramın ikinci günü söz verdiğimiz gibi Akçakoca’ya geldik, vatandaşlarımızla hem bayramlaştık hem geçmiş olsun dedik. Sel felaketinde etkilenen Esmahanım köyüne gitti. Merkezdeki cami altı esnafıyla görüştük. Yine  gezerek vatandaşlarla görüştük, sel felaketiyle ilgili yapılan çalışmaları bize aktardılar. Beklentilerini söylediler, yaraların sarılmaya başladığını görüyoruz. Herkesin taleplerini dinledik telef olan hayvanlarla ve diğer maddi kayıplarla ilgili çalışmalarda sürüyor. Herkesin talepleriyle ilgili vekillerimiz dosyalarını hazırlıyorlar. “


 
“Herkese teşekkür ediyoruz”

Akçakoca’nın turizmden olumsuz etkilenmesini en asgari düzeye indirmeye çalışıldığını söyleyen Yıldırım, şunları ifade etti:
“Buranın turizmden olumsuz etkilenmesini en asgari düzeye indiren çalışmayı başlatan vekillerimizin çağrısına uyarak buraya geldik. Bu çalışmanın bir parçası olmak istedik. Akçakoca halkı bizi bağrına bastı, çok teşekkür ediyoruz.”


 
Zarar gören esnafla ilgili ve belediyenin yaklaşık 50 milyonluk arraç kaybı ve 15 temmuz parkı ile ilgili konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, şöyle konuştu:
“Belediye başkanımız bununla ilgili dosyaları bana verdi. Konuyla ilgili ne gerekirse yapılacak. Devletimiz güçlüdür, her türlü destek verilecektir. Endişeye mahal yok. İlk baştan beri Düzce Belediyemiz, Akçakoca Belediyesi’ne gerekli araç ve lojistik desteği veriyor. Faruk Bey’e de teşekkür ediyorum. Buradan çok güzel hatıralarla ayrılıyoruz.”

HABER: M.KADAŞ