MHP'den Dev İftar

MHP Düzce İl Teşkilatı, Öncü Sosyal Tesislerinde Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Edip Semih Yalçın, MHP MKYK üyeleri Saffet Sancaklı ve Kadir Şekerci, Ankara Milletvekili Mehmet Aslan, Sakarya Milletvekili Münir Kutluata, İGM üyeleri, ilçe ve belde teşkilatlarından yaklaşık 3 bin kişinin katılımı ile bir iftar düzenledi. 

 

 



MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz güzel bir iftar olduğunu, il, ilçe ve belde teşkilatlarını bir arada toplayarak birlik ve beraberlik mesajları verdiklerini söyledi.

 



MHP Genel Başkan Yardmcısı Prof. Dr. Edip Semih Yalçın düzenlenen iftara katıldığından dolayı çok mutlu olduğunu ve emeği geçen herkese teşekkür ettiğini ifade etti.

 

 



Yalçın “ Ülke gündemi çok hızlı ilerlemekte ve bu ilerleyiş pek hayra alamet değil. Türkiye olarak iki önemli süreci yaşıyoruz. Bunlardan ilki açılım süreci diğeri ise anayasa yapım süreci. Önümüzde üç seçim var. Türk halkı geleceği ile ilgili çok önemli kararlar alacak” dedi.

 

 



AK Partinin BDP ile anayasa yapmaya çalıştığını iddia eden Yalçın, MHP olarak bunun karşısında olacaklarını ve buna Müsaade etmeyeceklerini söyledi. Yalçın ayrıca MHP'nin razı olmadığı hiçbir değişimin olmayacağını belirtti.

“11 de 11 Yapacağız”

MKYK üyesi Saffet Sancaklı ise iftara katılımın yoğun olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederken, “ olağan üstü bir iftar, bu görüntü MHP'nin bir çıkış içinde olduğunu gösteriyor” dedi.

 



Sancaklı “ Bu iftar yerel seçimler ile ilgili beni çok umutlandırdı. Burada da belediyeye üç hilali dikeceğimize inanıyorum. Düzce de onbirde onbir yapacağız. Geçen sefer ki seçimlerde çok küçük oylar ile kaybettik. Bu safer çok iddialıyız” dedi. Düzce teşkilatından memnun olduklarını belirten Sancaklı iftardaki kalabalığı yerel seçimlere taşımanın önemli olduğunu söyledi.

“MHP'den teklif geldi”

İftara katılan AK Parti Kaynaşlı eski İlçe Başkanı Birol Şahin 2014 yerel seçimlerinde MHP'den aday olacağı söylentilerine cevap verdi.

 


Şahin “ Şu anda öyle bir şey söz konusu değil, arkadaşlar teklif getirdiler, zaman içinde değerlendireceğiz. Belediye başkanlığına aday olmayı düşüüyorum ama parti henüz belli değil düşünüyorum. MHP'den arkadaşlar aday olurmusun diye teklif getirdiler. Şu an düşünme aşamasındayız. Bu güne kadar hiç seçim kaybetmedim, aday olduğum takdirde kazanacağımı düşünüyorum” dedi.

“Şahin ile görüşmedim”

 



İftar programından sonra konuştuğumuz MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz ise MHP ailesi, aile içi bir iftar yaptıklarını, ve katılımcıların memnun kaldığını söyledi.

 



Danışmaz “ İftar çok güzel oldu, çok mutlu olduk, gelen herkese teşekkür ediyoruz. 2014 yerel seçimleri öncesi bir araya gelip hem iftar yapmak hemde bazı şeyleri konuşmak iyi oldu” dedi. Danışmaz düzenlenen iftar ilke kırgınlıkların, küskünlüklerin bir kenara bırakıldığını söyledi.

 

 


Kaynaşlıda Birol Şahin'in MHP'den aday olacağı yönündeki iddialar için ise kendisi ile hiç görüşmediğini söyleyen Danışmaz “ İl taşkilatı olarak kendisi ile görüşmedik. Kaynaşlı teşkilatı görüştü ise de benim bilgim yok. Kendiside bizle görüşmedi, bugüne kadar da böyle bir talebi yok, ne zaman ki aday adayı olur o zaman MHP'nin adayı denir. Bizle beraber yola çıkmak istiyor ise bizim kapımız herkese açık” dedi.

Bahçeli Highway'deydi

Düzce MHP teşkilatının düzenlediği iftar programına Highway Outlet AVM'de düzenlenen program nedeniyle gelemeyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Highway'de Akademililer Birliği'ne verilen iftar yemeğine katıldı.

 



İftara dakikalar kala Highway Outlet AVM'ye gelen Bahçeli, ilk olarak yeni açılan bir gözlük mağazasına girdi. Mağaza sahibinin güneş gözlüğü hediye etmek istemesi üzerine Bahçeli, "Teşekkürler ama ben güneş gözlüğü kullanmıyorum" diyerek gözlüğü almadı. Daha sonra işletme sahibinin hatıra kalmasını istemesi üzerine Bahçeli gözlüğü aldı. Daha sonra Kongre ve Balo Salonu'na geçen Devlet Bahçeli orucunu açtı. Devlet Bahçeli'nin yemek yediği masada kırmızı beyaz güllerden yapılmış ay yıldız dikkat çekti.

 



Duanın ardından orucunu açan Bahçeli, daha sonra sevenleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi. Bir saat boyunca katılımcılarla masa başında fotoğraf çektiren Bahçeli, daha sonra Mengen Sofrası Restaurant'a geçerek çay içti. 




Haber: M. YILMAZ