1995 yılında temeli atılan ancak ödenek sıkıntısı nedeniyle bir türlü ilerlemeyen Düzce Kültür Merkezi inşaatına CHP'den yine esprili bir tepki geldi. Daha önce inşaatının başlamasının üzerinden geçen 20. yılda Kültür Merkezi önünce pasta kesen CHP Düzce Gençlik Kolları, bu kez merkez önünde stranç oynadı.


“Söz verdiniz tutmadınız”

CHP Düzce Gençlik Kolları Başkanı Melih Kırmızı ve Düzce Halk Lis Başkanı Ece Kamile Taşlı, yıllardır bitmeyen Düzce Kültür Merkezi önünde ortak bir basın açıklaması yaptı.

Kültür Merkezi'nin aradan geçen 21 yıla karşılık şehre kazandırılamamasının “Torunlarımız görecek mi acaba?” ifadesiyle eleştirildiği basın açıklaması şöyle devam etti: “21. yılına girmiş bir kültür merkezimiz var ve açmaya hiç niyeti olmayan bir belediye... Bizler sağda solda 3 TL'ye çay içip kahve köşelerinde zaman öldüren gençler değiliz. Kitap okuyan, müzik yapan, tiyatrolarda yer alan gençleriz. Sosyal alanları dolduranlarız. Sizler bizlere borçlusunuz. Söz verdiniz tutmadınız. Bu gençlik merkezi bizim hakkımızdır. Bugün buraya hakkımızı istemek için geldik.”


Gençlik Kolları Başkanı Melih Kırmızı ve Düzce Halk Lis Başkanı Ece Kamile Taşlı açıklamanın ardından Kültür Merkezi inşaatı önünde bir strateji ve zeka oyunu olması nedeniyle bitişi uzun yıllar alabilen satranç oyunu oynadı.

Öte yandan Düzce Belediyesi tarafından Kültür Merkezi'nin açılış tarihi olarak terminalin de açılış günü olan 11 Temmuz'a işaret ediliyor.

Haber:C.ÜSTÜNER