Çilimli’de bir yıl içerisinde 4. kaymakam görevinden ayrıldı. 4 ay önce Çilimli Kaymakam Vekili Hasan Uğuz’un görev süresi dolması sebebiyle ilçeye kaymakam vekili olarak atanan Mustafa Sait Arcaklıoğlu görev süresi doldu. 07 Mart 2016 tarihinde Çilimli Kaymakamlığı vekilliği görevine getirilen Arcaklıoğlu’nun görev süresinin dolmasının ardından ayrılmasıyla kaymakamlık koltuğuna kimin geleceği belirsizliğini koruyor.


Arcaklıoğlu’nun görevden ayrılmasıyla birlikte 1991 yılında ilçe olan Çilimli’de en uzun süre kaymakamlık görevinde bulunan Volkan Barış Göçmez’in ardından göreve atanan isimlerde istikrar sağlanamadı. Çilimli’de Arcaklıoğlu’yla birlikte son bir yılda sırasıyla görevinden ayrılan isimler Ömer Bilgin, Emin Şimşek, Hasan Uğuz oldu. İlçenin kadersizliği olarak görünen atama kararları nedeniyle sık sık yaşanan görev değişimleri ilçenin gelişimini olumsuz etkilediği yönünde görüşlerin ortaya çıkmasına neden oluyor. İlçenin yetiştirdiği değerler son dönemde bürokraside önemli görevlere atanırken ilçeye yapılan kaymakam atamalarında ise tam tersi bir durum ortaya çıktı.

Çilimli Kaymakamlığı vekilliğinde görev süresini tamamlayan Mustafa Sait Arcaklıoğlu kaymakamlık sitesinde yayınladığı mesajla veda etti. Arcaklıoğlu veda mesajında, “Görev süremin dolması nedeniyle 08.07.2016 tarihi itibari ile ayrılacağım. Görev yaptığım bu kısa dönemde çalışmalarımda bana sonsuz destek veren mesai arkadaşlarıma ve kadirşinas Çilimli halkına sonsuz teşekkür ediyor, sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum. Benden yana varsa herkese hakkımı helal ediyor, sizlerden de bana hakkınızı helal etmenizi istiyorum. Allah’a emanet olun.” İfadelerini kullandı.

Haber:Y.SEVER