Düzce kararını verdi! 3 dönemdir milletvekilliği koltuğunu kimselere kaptırmayan AK Parti, Düzce'de yine yeniden zafer elde etti. İl genelinde kurulan 877 sandıkta oy kullanan 253 bin 389 seçmenin 131 bin 672’si yine 'AK Parti' dedi. Sonuca bakıldığında meclise 3 milletvekili göndermeyi başaran Ak Parti’de dikkat çeken nokta Türkiye rekoru hedefinin gerçekleşmemesi oldu. Kesin olmayan verilere göre; Ak Parti oy oranında 2011 yılında yapılan son seçime göre yüzde 5 oranında bir kan kaybı yaşandı.

AK PARTİ’DEN 4'TE 4

Düzce'yi mecliste 25. dönemde de AK Parti milletvekilleri temsil edecek. 1999 yılında il olduktan sonra kendi milletvekilini seçmeye başlayan Düzce, il olarak girilen 4. seçimde de meclise AK Partili adayları milletvekili olarak gönderdi.

CHP YÜKSELDİ, MHP DÜŞTÜ

Aylardır milletvekili çıkarabilmek için çalışan ve seçmene vaatlerini anlatan muhalefet partileri arasında Cumhuriyet Halk Partisi’nin yükselişi ses getirdi. Son seçimde Düzce’de yüzde 12’de kalan ve üçüncü parti konumunda durumundaki Cumhuriyet Halk Partisi başarılı geçen seçim sürecinin ardından oyunu yüzde 4 artırarak Milliyetçi Hareket Partisi’ni kıl payı geçti ve Düzce’de ikinci parti oldu. CHP, her ne kadar Düzce’de yükselişe geçse de partinin Düzce’de ‘Birinci parti olacağız’ hedefi gerçekleşmedi. CHP, Düzce’de 35 bin 257 MHP ise 34 bin 425 oy aldı.

Son yerel seçimde Düzce’de oy oranını artırarak genel seçimler için umudu artan Milliyetçi Hareket Partisi’nde adeta hüsran yaşandı. Düzce’nin ikinci partisi konumunda uzun süre yer alan MHP, sonuçların açıklanmasıyla CHP’nin gerisinde üçüncü parti olarak kaldı.

Bir genel seçimi daha geride bırakan Düzce'yi halkın iradesiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 4 yıl daha AK Parti milletvekilleri temsil edecek.

Haber:Y.SEVER