AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu’nun muhalefet partilerinin aktif olmadığı ve hepsinin kış uykusunda olduğu şeklindeki açıklamasına MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz’dan cevap gecikmedi. Her fırsatta iktidarın yapamadıklarını dile getirdiklerini söyleyen Danışmaz, tatmin edici cevapların alınmadığını savundu.
İktidarın Yapamadıklarını Halk Adına Soruyoruz
“Kaşıkoğlu’nun sözleri kendini bağlar.” diyen Danışmaz, “Muhalefet daha önce sözlü ve yazılı olarak iktidar partisinin belediyeleri, il başkanı, milletvekilleri hakkında yapılamayanları kamuoyu ile paylaşma adına çok muhalefet yaptı. Dün “çok muhalefet yapıyorlar bize iş yaptırmıyorlar” diyen, bugün de “muhalefet yapılmıyor” diye şikayette bulunuyor. Biz vermiş olduğumuz soru önergelerinde soruların cevabını alamıyoruz. Biz gerek meclis, gerek belediye meclisinde gerekse halkın arasında muhalefet yapmaya çalışıyoruz. İktidarın yapamadıklarını halk adına soruyoruz. Ama cevap alamıyoruz. Bu sizin temsil ettiğiniz halkı hiçe saydığımız için cevap verme gereği duymuyoruz demek. Bu şımarıklığın, onlara karşı sorumluluk hissetmeme vermiş olduğu edepsizlik olarak tabir edilebilir.” dedi.
Beceriksizliğini Örtbas Etmek İçin Sataşmaktadır
Kaşıkoğlu’nun “İktidar partisi muhalefet yapmıyor” şeklindeki eleştirmesinin abesle iştigal olduğunu belirten Danışmaz, “O kendi beceriksizliğini, yapamadıklarını ört pas etmek adına muhalefete sataşmaktır. Kim ne kadar çalışmış ne kadar halka inmiş, kim yalan söyleyerek oylara talip olmuş, yapacağım deyip söz verip de yapmamış... 2014 Mart’ında yapılacak seçimde halk bunlara gerekli cevabı verecektir. Biz bunun sonucunu bekleriz.” diyerek milletvekilliği yapmış ve avukatlık sıfatı bulanan iktidar partisi il başkanının ağzına yakışmayan söylemler kullandığını savundu.
 İspat Etsin, İstifa Edeyim
Kaşıkoğlu’nun “Muhalefet partilerini para vererek aday buluyorlar” iddiasına da sert çıktı. Danışmaz, “İspat ederse Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı görevimden istifa ederim. İspat edemezse kendisi ne yapması gerekiyorsa onu söylesin benim ağzıma yakışmıyor.” dedi. 
Küçük İnsanların Küçük Oyunlarıdır
Danışmaz,Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde Nusret Özsoy’la liste hazırlığı yaptığı şeklindeki iddiaya ise yalanladı.
“Bu dedikodulara dayanarak söylenmiş laf fukarası olarak tabir ettiğimiz bir siyasetçi arkadaşımız. Siyaseti ne kadar anladığı, neler beklediği, ne söylemesi gerektiğini bilmeyen, teşkilatın eline verdiği hazır dosyalarla çıkıp sahnede konuşan aciz durumda bir insan olduğunu gösteriyor. Benim AK Parti’de, Cumhuriyet Halk Partisi'nde çocukluktan gelen arkadaşlıklarımız var. Siyaset bir tarafa dostluklarımız bir tarafa. Biz Nusret Özsoy’la çocukluktan bu yana arkadaşız. Ama bugüne kadar ticaret odasıyla ilgili bir araya gelip de onu destekliyoruz gibi bir açıklamamız olmadı. Bir araya gelip de liste çalışmasında da bulunmadık. Basında okuduğumuz kadarıyla AK Parti’nin adayı Fahri Çakır olarak çıktı. Siyaseten etik olmayan aciz insanların gündemi değiştirmek adına ortaya atılmış küçük insanların küçük oyunlarıdır.” dedi.
Bizim Oraya Siyaseti Karıştırma Niyetimiz Yok
Ticaret ve Sanayi Odası’ndan bazı üyelerin “MHP’nin adayı var mı kimi destekleyeceğiz” diye soru sorduklarını söyleyen Danışmaz, “Bizim oraya siyaseti karıştırmak gibi bir niyetimiz yok. Orası sanayici ve işadamlarının oluşturduğu sivil toplum kuruluşudur. Burada siyaset olmaz. Siyaseti karıştıran AK Parti’nin ve Metin Kaşıkoğlu’nun kendisidir.” şeklinde konuştu.
Haber; S. KAŞKIR