Her Cuma Erol Tayhan’ın sunumuyla ekranlara elen “MANŞET” programında bu hafta Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bolu Milletvekili Tanju Özcan yer aldı. Düzce’nin siyaseti başta olmak üzere gündemde yer alan konulara ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı. Özcan, bilinmeyenleri ve konuşulmayanları farklı bir açıdan anlattı.

MECLİSTE KAVGAYI HEM ÇIKARTIYOR HEM DE HALKA İZLETTİRİYOR

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde milletvekillerinin kavga etmesine neden olan iç güvenlik paketi için Konuşan Özcan, mecliste yaşananları faşizm olarak yorumladı ve eleştirilerini ifade etti. “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, paketin içeriğini belirliyor. Ak Partili milletvekillerine bu yolda adeta yaşamayı değil ölmeyi emretmişler. Erdoğan mecliste kavgayı hem çıkartıyor hem de halka izlettiriyor.”

GÜVENLİK PAKETİNİN DÜNYADA EŞİ BENZERİ YOK!

Paketin içeriği için değerlendirmelerde bulunan Özcan, Dünya’da eşi benzeri yok’ dediği çıkarılması istenen yasaların içeriğini anlattı. “Çıkarılmak istenen yasalar hakkını aramak için eylem yapan sıradan bir vatandaşla PKK propagandası yapanı aynı kefeye koyuyor. Çözüm süreci bittiğinde hiçbir şey çözülmeyecek. Sadece Abdullah Öcalan serbest bırakılacak. Pakette yer alan yasalar vatandaş hiçbir şeye tepki göstermesin diye yapılıyor. Polise darbe döneminde verilmeyen yetkiler veriliyor. Erdoğan, insanların sokağa çıkmasından korkuyor. Gezi olayları Erdoğan’da travma yarattı. Mecliste AK Partili milletvekillerine seslendim, ‘Yarın bir gün iktidardan inerseniz en çok siz mağdur olursunuz’ Paketle ilgili Düzce Milletvekilleri size hiçbir cevap veremez’ dedi.

AKP İLE HDP SEÇİM İTTİFAKI YAPIYOR

Ak Parti ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) arasındaki diyaloğu yorumlayan Özcan, ‘AKP ile HDP koalisyon ortağı gibi hareket ediyor’ dedi. Özcan “AKP ile HDP seçim ittifakı yapıyor. Söylemler ile eylemler bambaşka. Kritik yasalarda HDP’nin Ak Parti’ye ciddi katkıları var.”

ÖNÜNE GELEN ADAY OLUYOR

Düzce’de mevcut üç milletvekilinin Ak Parti’den olmasını değerlendiren Özcan, söyleyeceklerinin Düzce’de infiale yol açacağını belirterek nedenlerini dile getirdi. “Ben Düzceli olsam üç milletvekilinin üçünü de Ak Parti’ye vermem. Mecliste 150’ye yakın meclis kürsüsünde konuşma yaptım. Ak Parti’nin Bolu’daki aday adayı sayısı 2011 yılına göre 42’den 11’e düştü. Aday adayı sayısı ölçü değil. Bazıları 3-0 olacak zannediyor. Önüne gelen aday oluyor.” 

MUHAFAZAKAR GÖRÜNÜMLÜ LİBOŞ HÜKÜMET

Özcan, mecliste Ak Partili milletvekillerin kendi aralarındaki konuşmalarını anlattı ve hükümet ‘Muhafazakar görünümlü Liboş hükümet’  şeklinde çok ağır bir nitelendirmede bulundu.

SOL ANLAYIŞINI GERÇEK ANLAMIYLA ANLATMALIYIZ

CHP’ye karşı vatandaşlar arasında olumsuz bakanlar için konuşan Özcan, olumsuz düşüncelerin vatandaştan kaldırılması için şahsi düşüncesini söyledi. “Geçmişte muhafazakar vatandaşa laiklik anlatılırken halkla ters düşmüşüz.  CHP kitle partisidir. Geçmişte başka partide görev yapanlara kapımız açıktır. Sol anlayışını gerçek anlamıyla tam olarak ifade edebilirsek başarılı olacağımızı düşünüyorum.”

VALİLER KUKLA OLDU

Programın ikinci bölümünde de eleştirinin dozunu attırarak konuşan Milletvekili Özcan, Düzce için çarpıcı konuştu. Memur-sen için ülkenin başına en büyük bela diyen Özcan, sebeplerini anlattı. “Bu sendika sarı değil, sapsarı bir sendikadır. Misyonu hükümete yalakalık olan bu sendikanın elinde valiler kukla oldu!”

VALİ SU’YUN KULAĞINI ÇEKTİLER

Şırnak’a atanan eski Düzce Valisi Ali İhsan Su ile merkeze alınan Bolu Valisi Ahmet Zahmetoğulları için en son çıkan valiler kararnamesi hakkında konuşan Özcan, eski Düzce Valisi Su’yun kulağının çekildiğini belirtti. “Bolu Valisi iki yanlış yaptı. Çalıştı ve tarafsız kaldı. Memur-Sen’in müdür atamalarına yönelik müdahalesine izin vermediği için haddini aştı. Doğuda KCK neyse batıda Memur-Sen odur. Bir vali 4 yıl bir ilde görev yapmalıdır. Eski Vali Ali İhsan Su, bir iki Ak Partilinin talebini olumlu dönüş yapmadığı için kulağını amacıyla Şırnak’a göndermiş olabilirler.”

HÜKÜMET YÜZYILIN OPERASYONU GİBİ PAZARLIYOR

Şah Fırat operasyonunun adını ‘Süleyman Mat’ olarak değiştiren ve tam anlamıyla ne olduğu belli olmayan operasyon üzerinden hükümete yüklendi. “Şah Fırat Operasyonu rezil bir durum. Devlet bu kadar aciz mi? Hükümet yüzyılın operasyonu gibi pazarlıyor.” Hükümetin dış politikasını eleştiren Öznca, eskiden Türkiye’nin kaç komşunun olduğu az dersine çalışan bir öğrencinin yanıtlayabildiğini mevcut durumda basiretsiz bir dış politika yürütüldüğünü söyledi.

İNSANLARIN ZEKASIYLA ALAY EDİYORLAR

Operasyon için konuşan Özcan şöyle devam etti. “İnsanların zekasıyla alay ediyorlar. Ecdad toprağını bıraktılar. Şimdi orada kim var? Ülke bütünlüğünden endişeliyim. Öcalan ev hapsine alınacak sonrada serbest bırakılacak.” dedi. Gelişmeler için Ak Partinin meclisteki milletvekillerine seslenen Özcan, ‘Yeter artık demelisiniz’ dedi.

3’ÜN 1’İNİ DE AK PARTİ ALSIN

CHP’li Bolu Milletvekili, Düzce milletvekillerini topa tuttu. “Milletvekilleri arasında en kötülerinden 5 tane seçseniz. Düzce’nin üç milletvekili ilk üçte yer alır. Bolu’daki iki Ak Partili milletvekili Düzce’dekilerden daha başarılı. Düzce’de de CHP’li vekil olsaydı daha başarılı olurlardı. “

Özcan, 7 Haziran seçimi için Düzceli seçmene çağrıda bulundu. “3 milletvekilinin ikisini CHP’den seçsinler 3’ün 1’ini de Ak Parti alsın.”

Bolu’nun Düzce’den son dönemde daha çok yatırım aldığını kaydeden Özcan, Ak Parti’nin Bolu’da çözülme sürecine gireceğini belirterek Düzce’deki CHP’nin durumunu Bolu’daki MHP’ye benzetti.

 

2.SIRAYA ÇIKACAĞIMIZA İNANIYORUZ

7 Haziran seçimlerinde Düzce’ye kıvılcım lazım diyen Özcan, Düzce’deki CHP’nin durumunu samimiyetle konuştu. “Genel seçimlerde tabanlarda kayma olmaz. Düzce’de CHP üçüncü parti konumundayız. 2.sıraya çıkacağımıza inanıyoruz. Düzce’de önceki dönemde bizde olan belediyeyi kaybetmenin zorluğunu yaşıyoruz. Düzce’deki arkadaşlarımızın hatalardan ders çıkardıklarını düşünüyorum.”

10 LAFIN 8’İ İCRAAT 2’Sİ ELEŞTİRİ OLACAK

Seçimlerde CHP’nin başarısız olmasını politikalarını halka anlatamamak olarak belirten Özcan, gelecek seçimde izleyecekleri yönetimi de anlattı. Özcan, “ÖTV ve KDV’yi mazotta kaldıracağız. Ramazan ve Kurban Bayramlarında emekliye bir maaş ikramiye vereceğiz.” dedi.

Seçim politikalarında popülist davranmayacaklarını net olacaklarını paylaşan Özcan, konuya açıklık getirdi. “Eskiden 10 lafın 8’i eleştiri 2’si icraattı. Şimdi 10 lafın 8’i icraat 2’si eleştiri olacak. 65 yıl sonra CHP iktidar olacak.”

Haber:Y.SEVER