Saadet Partisi İl Başkanı Birkan Mertol parti yönetimiyle bir araya gelerek İl Divan Toplantısı öncesi basına gündeme dair önemli mesajlar verdi.

DERHAL NE OLACAKSA OLSUN
Ülkenin yaşanan olaylar ve yaşanan sorunlar nedeniyle yangın yeri olduğunu ifade etti. Mertol, Ülkenin iyiye gitmediğini söyledi. “Derhal ne olacaksa olsun. Erken seçimse erken seçim, koalisyon görüşmeleri tekrardan başlayacaksa koalisyon çalışmaları başlamalıdır. Türkiye’miz kaos ortamından kurtulmalıdır. Dünyada birçok ülke koalisyonla yönetilmektedir. Koalisyonla olmaz demek tamamen bir çözümsüzlük önerisidir. Koalisyon protokolünü yaparsın. Mevcut koalisyonla ülke yönetilir. Tek başına iktidar olmak için halka empoze etmek doğru bir yere gidilmediğini gösteriyor.”

AK PARTİNİN TEK BAŞINA İKTİDAR OLMASI MÜMKÜN DEĞİL
Mertol açıklamalarını şöyle sürdürdü. “7 Haziran’dan sonra ne oldu. Tekrardan seçime gidilse mevcut durum değişmeyecek.  Sadece yüzce 2-3 gibi bir puan aralığında bir değişim olacağı görülüyor. Ak Partinin tek başına iktidar olması mümkün değil. Bunu hükümet mensubu arkadaşlar göremiyorlar mı? Tamamen şunu düşünüyorlar. Diyorlar ki ‘Vatandaş tekrar güçlü bir destekle Ak Parti’yi tek başına iktidara getirecek ama ortadaki tabloda böyle bir şeyin olması mümkün görünmüyor.”

HAİNLERLE MÜZAKERE OLMAZ
‘Doğu ve Güneydoğu bugün terk edilmiştir.’ Diyen mertol, çözüm sürecinde PKK’nın güçlendiğini belirterek ‘Hainlerle müzakere olmaz.’ dedi. “Bugün bir olma zamanıdır. Birlikte olma zamanıdır. Siyasi parti başkanları egolarını bir kenara bırakmalıdırlar. Ak Parti hükümeti ve Genel Başkanı Cumhurbaşkanının suntasından kurtulmalıdır. Eski günlere dönmek için tüm siyasi partiler taşın altına ellerini koymalıdır.”

Haber:Y.SEVER