CHP İl Başkanı Basri Karslıoğlu , Sinop ve Samsun’da BDP ziyaretleri sırasında meydana gelen olayların CHP ve MHP’ye ihale edilmesinin kabul edilemeyeceğini söylerken, Başbakan’ın daha çöce sözylediği sözler yüzünden halkın galeyana geldiğini iddia etti.
Başbakanın sözleri soru işareti yarattı
Karslıoğlu, “Sinop ve Samsun’da ki olaylara değinmeden geçemiyorum. Bu olaylar hiçbirimizin tasvip ettiği olaylar değil. Başbakanımız yıllardır televizyonlarda çıktı dedi ki, BDP’liler PKK’nın uzantısıdır, zerduştur , PKK’nın organik bağıdır. Bu Başbakanımızın söylediği sözler. İnsanların kafalarında ister istemez soru işaretleri yarattı. Daha sonra bu arkadaşlarımız Sinop’a gittiler orada halk galeyana geldi. Başbakanımız hemen olayı CHP ve MHP’ye ihale etti, eğer böyle bir şey varsa bile işaret göstermemeliydi. Ondan sonrada çıktı dedi ki bunları ister beğenirsiniz ister beğenmezsiniz milletvekilleridir. Türkiye’yi öyle bir hale getirdi ki neredeyse illere gitmek için vize koyulacak. Devleti idare eden siyasetçiler bu şekilde tahrik edici hareketlerle giderlerse bu işler nereye gider bilinmez. “ dedi.
Oy versinler ama bir şeyler istesinler
Karslıoğlu, muhalefete “laf olsun diye konuşuyorlar” diyen AK Parti iktidarının yapmadıklarını sadece kendilerinin söylemediğini savunarak, Rektör, İl Milli Eğitim Müdürü ve İl Sağlık Sekreterinin 1 haftadır Düzce’nin eksiklerini dile getirdiklerini söyledi.
Karslıoğlu, “AK Partili milletvekilleri olsun, İl başkanları olsun biz birçok şeyi yaptık yapıyoruz da ama hakkımızda “laf olsun diye konuşuyorlar “ diye söylüyorlar. Bizim haklı olduğumuzu son 1 haftada rektörümüz, milli eğitim müdürümüz, İl Sağlık Sekreterimiz gayet açık bir şekilde ortaya koymuştur. Rektör diyor ki ben Üniversiteyi Dünya da 2. Sıraya getirdim, Türkiye de 7. Sıraya getirdim ama yolum yok, suyumu da kendim temin ediyorum, kanalizasyonum yok diyor. Öğrencilerin kaldığı yurtları görüyorsunuz, Afrika ülkesi gibi geri kalmış prefabriklerde yaşıyoruz. Yine İl Milli Eğitim Müdürünün raporunda 13 okulumuzun prefabrik olduğunu, 5 bin 346 öğrencinin okuduğunu, fiziki şartların çok kötü olduğunu ve bunların çok masraflı olduğunu bu olumsuzluklardan öğrencilerin psikolojik olarak etkilendiğini ve başarısız olunduğunu söylüyor. Yeni atanan İl Sağlık sekreteri, acilin şartları çok ağır, hastane imkanları çok iyi değil diyor, ben de bunu birçok defa söyledim. Vatandaşlarımıza şunu söylüyorum yine oy versinler ama artık bir şeyler istemeye de alışsınlar. Eğitimde geri kalmışsınız Sağlıkta da yoksunsunuz.” Diye konuştu.
Hani yollarda başarılıydılar?
Düzce’nin 11 senesinin boşa geçtiğini savunan Karslıoğlu, merkeze yakın köylerde yol sorunlarının hala devam ettiğini dile getirdi.
Karslıoğlu, “Köylerin yolları perişan muhtarlara da söyledim, bunlar hani yol konusunda çok başarılı olduklarını söyleyen bir iktidardı. En yakın şehrin bitişiğinde ki köylerin yolları bile gidilemeyecek kadar perişan. Muhtarların kedileri biz hizmet alamıyoruz diye ifade ettiler. Milletvekillerimizle olsun, İl Başkanlarımızla olsun Düzce’nin 11 senesi boşa geçti, yolları asfaltladık, su geldi bunlar artık 50 sene önceki şeylerdi bunlar artık olmazsa olmaz şeyler. İnsan olduğu yerde elektrikte olacak suda olacak, 50 sene önce önemli konulardı, ama bugün artık böyle bir şey yok. “ dedi.
Düzce’nin en pahalı suyu içtiğini, bu durumun elden geçirilmesi gerektiğini dile getiren Karslıoğlu, imar konularıyla ilgili de sıkıntılar olduğunu ifade etti.
“Son günlerde bir su polemiği vardı, Düzce Türkiye’de ki en pahalı suyu satan yerlerden birisidir. Akçakoca’yla tam olarak yüzde 50’nin üzerinde fark vardır. Her şeyin en pahalısını Düzceli ödüyor fakat karşılığında bir hizmet alamıyor bu durumun bir elden geçirilmesi lazım. Bize en çok bahsedilen imar konularıyla ilgili sıkıntılar var bu konuda da adaletin sağlanması lazım.” dedi.

Haber: H. İŞCAN