Ak Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu Erol Tayhan'la Manşet programında Kent ekonomileri formuna davet edildikleri halde katılmayan muhalefet partilerini “ Düzce'nin böyle bir muhalefete ihtiyacı yok”diyerek sert bir dille eleştirmişti. CHP İl Başkanı Basri Karslıoğlu, katılmama gerekçesini Kaşıkoğlu'na açıkladığını, kasıtlı bir durum aranmaması gerektiğini ifade etti.

Büyütmesinin bir anlamı yok

Karslıoğlu, “Kaşıkoğlu'a şehir dışında başka bir randevum olduğunu ama yetişebilirsem geleceğimi 19 Mayıs günü açıkladım. Bu Düzce Valiliğinin , sivil toplum kuruluşlarından birinin ya da tüm partililerin hazırladığı bir platform olsaydı ben olsam da partimden bir temsilci gönderirdim. Kasıtlı bir durum yok. Bunu bu kadar büyütmesinin de bir anlamı yok. Eğer orada katılmamakla Düzce'ye bir zarar verdiysek ben özür diliyorum.”diye konuştu.

MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz gibi Kaşıkoğlu'nu üslubundan ötürü eleştiren Karslıoğlu, 9 yıllık milletvekilliği ve il başkanlığı döneminde yaptığı bir şey olmadığı için muhalefete sataştığını savundu. Kaşıkoğlu'nun Muhalefete acıdığını söylemesi ile ilgili Karslıoğlu, esprili bir yanıt vererek yardımlarını beklediğini söyledi.

Yardımlarını bekliyoruz

Karslıoğlu, “Kaşıkoğlu 9 yıl milletvekilliği yaptı, 1 yıldır da il başkanlığı yapıyor. Rutin devlet hizmetleri dışında yaptığı bir şey olmadığı için televizyona çıktığında da konuşacak bir şeyi yok. Biz bugüne kadar terbiyemizden nezaketimizden buralara girmedik. Biz Düzce'de seviyeli bir siyaset olsun istiyorum ama zaman zaman Kaşıkoğlu bizi buna zorluyor. 9 yıldır milletvekilliği yaptım ama bir stadyumun açık tribününü yaptırmadım mı diyecek. Kaşıkoğlu'nun burada söyleyecek bir şey olmadığı için en kolay şey topu taca atmak ve muhalefete sataşmaktır. Ben muhalefete acıyorum demiş. Teşekkür ederiz merhametli bir arkadaşımız. Yardım yapar her halde . Yardımlarını bekliyoruz.”şeklinde konuştu.

Para işlerini bizden daha iyi bilir

CHP'nin para ile aday bulacağını söyleyen Kaşıkoğlu'na, CHP İl Başkanı şöyle cevap verdi.

“Bizim para verip aday bulacak halimiz yok. Ama geçenlerde bir gazete Kaşıkoğlu adına yüklü miktarda para yatırıldığını yazdı. Para işlerini bizden daha iyi bildiğini düşünüyor. O konuda yardım ederse iyi olur. O parayla bir aday bulmamıza yardımcı olur diye düşünüyorum. Ak Parti ile Cumhuriyet Halk Partisi arasında bir kere demokrasi anlayış farkı var. eğer ileri demokrasi dedikleri yerde Ankara'dan İl Başkanlarını ve İlçe başkanlarını atarlar. Asıl acınacak olan bunları oylayan Ak parti delegeleridir.”

Bizim ilçeyle hiçbir sorunumuz olmadı

Merkez İlçe Başkanı İlknur Başak Tütüncü'nün istifasına ilişkin Karslıoğlu, parti içinde hiçbir sorunlarının olmadığını ifade ederek Tütüncü'nün sağlık problemlerinden istifa ettiğinin altının çizdi.

Karslıoğlu, “Uzun süredir sağlık sorunları vardı. Şimdi yoğun bir çalışma temposu başlıyor. Öncelik sağlıktır. Haberimiz vardı. Benimle hiçbir problemimiz olmadı. Birkaç gün öncede konuştuk. İlçe başkanlığı zor bir iş. Zaman ayıracak koşturacaksınız. Bizim ilçeyle hiçbir sorunumuz olmadı bazı şeyler sorun gibi gösterildi ama hiçbir sorun yaşamadık. Başkan istifa ettiği için ya dışarıdan ya da kendi içlerinden seçilecek bir adayla yolumuza devam edeceğiz. Arkadaşımız partimizden ayrılmış değil. Sağlığı el verdiği müddetçe çalışmalarımıza katılacaktır. Daha aktif çalışacak bir arkadaşımızla devam edilecektir. “dedi.

 4 Kata karşı değiliz ama..

Karslıoğlu, Düzce Belediye Meclisi, Mayıs ayı ilk oturumunda özellikli yapılarda 4 kat uygulamasının önünü açan kararı ile ilgili kaygılarını dile getirdi. "4 Kata karşı değiliz" diyen Karslıoğlu, binaların bilim ve teknik kurallar dikkate alınarak yapılması gerektiğinin altını çizdi. Karslıoğlu, "yoksa aynı filmi birkaç sene sonra izleriz. Buradan yetkilileri uyarıyoruz. Bilim ve tekniğe uygun yaparlarsa Düzce'ye iyilik yaparlar. 10, olmazsa 20 sene sonra yine deprem bekleniyor."diye konuştu.

Yol yapamayan hızlı treni nasıl getirecek?

Düzce'de ön etüt çalışmaları yapılan Hızlı tren ile ilgili olarak ise Karslıoğlu, "hızlı tren olur, uçak olur fark etmez. Düzce halkı teknolojinin hepsinden faydalanmalı. Adapazarına geliyor oradan düzceye gelmesi çok zor değil. Bunlar ciddi işler. Ancak 11 yıldır 3 km'lik üniverste yolunu yaptıramayan milletvekilleri hızlı treni nasıl getirecek" diye eleştiride bulundu.

Haber: S. KAŞKIR