Saadet Partisi'nin Olağan İl Divan Toplantısı'nda SP İl Teşkilat Başkanı Birkan Mertol, Türkiye ve Düzce gündemiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Mertoğlu, AK Parti hükümetinin İsrail ile masa önünde kavga ederken diğer taraftan ise işbirliği yaptığını belirtti. Mertoğlu, “Dünyada Müslümanların kan ve gözyaşının devam ettiği günleri yaşıyoruz. Suriye, Afganistan, Pakistan ve Mali'de işgaller, cinayetler, katliamlar devam etmektedir. Hemen sınırımızda her gün 150 kişi şehit olmakta ve süreç 3. Dünya Savaşı'na doğru ilerlemektedir. Hemen Cilvegözü sınır kapısında geçen hafta ciddi katliam oldu. Suriyeli ve Türk kardeşlerimiz şehit oldu. Amerika ve İsrail karşısında Suriye Çin bir gövde gösterisi yapmakta ve en büyük zararı Müslüman kardeşlerimiz görmektedir. Türkiye’de patriot füzeleri kurulduktan sonra İsrail, Suriye'de bir hava bombardımanı yaptı ve kardeşlerimizi katletti. Milli gazetenin manşetinde “AK Parti hükümeti bu talebe yeşil ışık yaktı” diye yazdı. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu diyorum. Bir tarafta masa önünde kavga ederken İsrail’le öte taraftan işbirliği süreci devam etmektedir. Bunun yanında Saadet Partililer olarak ve birçok sivil toplum örgütünün tepki verdiği çok önemli bir yasa meclisten geçti. Bu yasa bizim için çok önemli bir yasa Avrupa Birliği ülkeleri, Birleşmiş Milletler ve ABD’nin terörist olarak gördüğü sivil toplum örgütlerini biz Türkiye olarak da kabul edeceğiz. Türkiye’de ki sivil toplum örgütleri, Filistin’de ki bir kuruluşa Afganistan’da ki bir kuruluşa ekonomik destek verdiğinde İsrail ve Amerika başta olmak üzere “bunlar terörist örgütlerdir, siz bunlara destek veriyorsunuz” dedikleri zaman bunları yapan şahıslar 5 ila 10 yılla cezalandırılacaklar.” dedi.
AK Parti sözünü tutmadı
Mertol, AK Parti hükümetinin iktidar olmadan önce “başörtüsü namusumuzdur” dediğini fakat bu sözü yerine getirmediğini ve başörtüsü sorununun hala çözülemediğini dile getirdi. Mertoğlu, “AK Parti hükümetinin iktidar olduğu günden beri hükümet olmadan seçim meydanlarında “başörtüsü namusumuzdur” sözlerine karşılık hala sorun çözülememiştir. Üniversitede bir kısmı çözülmüş gibi gözükse de, kamudaki bu sıkıntı hala devam etmektedir. Maalesef bu ülkede bir temizlikçi başı kapalı çalışabilir ama bir doktor başını kapattığı zaman derler ki 'Dur bilinçli başını kapattın'. Bu konuda hükümet verdiği sözleri tutmamıştır” diye söyledi.
İşsizlik her geçen gün artıyor
Düzce’de çarpık yapılaşmanın olduğunu dile getiren Mertoğlu, yeşil alanların binalarla dolduğunu ifade etti. Mertol, “Ekonomik durumlar hiç iyi değil, işsizlik her geçen gün artmakta. İşsizlik yüzde 10'lara dayanmış durumda. Düzce’deki teşviğin bitmesiyle birlikte her geçen gün bir tekstil fabrikasının kapandığını görüyoruz. Kapanan fabrikalarda olan borçlarını ödemeden terk ederek gitmektedir. Düzce geneline bakıldığında İnönü Parkı'na yapılan muhtarlık parkı gözümüze çarpıyor. Çarpık yapılaşmayla mevcut yeşil bitti, binayla dolu park haline geldi. Maalesef Düzce’de yeşil alanlara çok büyük ihtiyaç var” dedi.
Anma konferansı 24 Şubat'ta
Seçim çalışmaları hakkında da konuşan Mertol, “İlçe teşkilatlarımız mahalle ve köylerde seçim çalışmalarına devam etmektedir. Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın vefatının 2. yılı sebebiyle yapılacak olan anma programı ilimizde 24 Şubat Pazar günü gerçekleştirilecek. Liderimizin vefatı sebebiyle Genel Başkan Yardımcımız Muhittin Yıldırım’ın katılacağı Konak Düğün Salonu'ndaki konferansımıza tüm Düzceli hemşerilerimizi davet ediyoruz“ dedi.

Haber: S. YANAR