Özellikle son bir hafta içinde devamlı sorun olarak karşımıza çıkan Konuralp halk otobüslerinin Düzce Merkez'e girememe konusunda bugün Konuralp Belediye Başkanı Yusuf Ercan açıklamalarda bulundu.

“Bir hafta içinde çözülecek.”

Konuralp Belediye otobüslerinin ^Düzce Merkez'e girmemesi nedeniyle şikayetçi olan vatandaşlara, Konuralp Belediye Başkanı Yusuf Ercan'dan “sabırlı olun” mesajı geldi. Ercan, “ vatandaşlar haklı olabilir, ancak çalışmalarımız devam etmektedir.” dedi.. Ercan, konu ile ilgili Düzce Belediyesi ile görüşme halinde olduklarını ve bu sorunun bir hafta içinde çözümleneceğini söyleyerek vatandaşların sabırlı olmasını istedi.

“Tarihi ve turistik bir sokak yapmayı düşünüyoruz.”

Belediye Başkanı Yusuf Ercan, yeterli bütçenin sağlanmasının ardından, tarih kokan Konuralp'e yapılacak olan ilk hizmetin tarihi sokak açmak olduğunu da dile getirdi.
Ercan, Konuralp'in tarih koktuğunu belirterek en değerli varlıklarının Üniversite ve tarih olduğunu söyledi. Konuralp'in denize yakın ve hareketli bir yer olduğunu da kaydeden Ercan, “Bütçemiz yeterli değil ancak ilerleyen günlerde yeterli bütçeye sahip olursak Konuralp'e yapmak istediğimiz ilk şey, insanları cezbedecek tarihi, turistik bir sokak oluşturmak.” şeklinde konuştu.

“Mevcut yol bir ay içinde asfaltlanacak.”

Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin yeni binasında hizmete girdiğinden bu yana yol sorunu çözülememişti. Bu konuya da değinen Başkan Yusuf Ercan, Üniversitenin yol çalışmalarının devam ettiğini ancak, yeni yol yapılana kadar mevcut yolun tamiratı yapılarak bir süre daha kullanıma devam edileceğini söyledi. Yol üzerinde oturan vatandaşların evlerinin ve bahçelerinin aşırı tozlanmasından şikayet ettiklerine de değinen Ercan, mevcut yolun bir ay içerisinde asfaltlanacağını dile getirdi.