Seçimlere 6 gün kala siyasetin dili de sertleşti. Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Abdullah Danışmaz, MHP ile ilgili yapılan bazı olumsuz yorumlara cevap verdi. Danışmaz, MHP’nin oy kaybettiği ve birinci sıra Milletvekili Adayı Ömer Küçük’ün belediye seçimlerindeki gibi ilgi görmediği yorumlarına cevaben yaptığı açıklamada bunların MHP’yi karalamak adına birileri tarafından nemalanmış insanların yaptığı çalışmalar olduğunu vurgulayarak bu yorumlara cevaplarını 13 Haziran sabahı vereceklerini vurguladı.

Daha sonra yeni kurulan Milliyetçi Muhafazakâr Parti’den istifa eden birinci sıra milletvekili adayı Mehmet Albayrak ve 2. Sıra adayı Cihat Hartlı’nın MHP’ye geçtiğini söyleyen Danışmaz, adayların ve teşkilatların endi partilerinden istifa ederek MHP’ye destek vermelerinin ülkenin içinde bulunduğu kaostan kurtulmak adına güzel bir gelişme olduğunu kaydetti.

Daha sonra partilerinden istifa eden Mehmet Albayrak ve Cihat Hartlı istifalarının nedenlerini ve neden MHP’ye geçtiklerini açıkladılar.

Haber; R. BAL