2014 yerel seçimler yaklaşırken siyasi atmosfer de hareketlenmeye başladı. Bir yanda yerel seçimlerde partiler seçim çalışmalarını sürdürürken, bu esnada zaman zamanda girdikleri karşılıklı diyaloglarda kamuoyunu meşgul etmeye devam ediyor. Şimdi de MHP Belediye Başkan Adayı Ömer Küçük’ün televizyonumuza yaptığı ziyarette sarf ettiği “Düzce adam gibi yönetilmedi” eleştirisi siyasetin gündemini oluşturmaya devam ediyor.

Küçük'ün “Düzce, adam gibi yönetilemedi” eleştirisine karşılık adam gibi yönetmeyi anlat çağrısında bulunan AK Parti Adayı Mehmet Keleş’e cevap gecikmedi. MHP Adayı Ömer Küçük, Keleş’e “adam gibi adamlar ne demek istediğimi anlamıştır” mesajı gönderdi.

ADAM GİBİ ADAMLAR ANLADI

Küçük, “Adam gibi adamlar ne demek istediğimi çok iyi anlamıştır. Adam gibi yönetilmenin ne olduğunu bilmeyen zihniyetlerin Düzce’yi yönetme gibi bir lüksü olduğunu düşünmüyorum. Adam gibi adam olmak adam gibi Düzce’yi yönetmektir. Biz birilerini itham etmedik ama söylediğimi tek bir kelime var o da Düzce adam gibi yönetilmedi.” Dedi.

2009 yılında Ak Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu ve Belediye Başkan Adayı Mehmet Keleş’in aralarında yaşanan gerginliğinin kamuoyuna yansıması bu günlerde muhalefetin elindeki en büyük kozlardan biri olmaya devam ediyor. Adam gibi yönetilmeyi anlatan Küçük de bu konuya hatırlatmada bulunarak şunları kaydetti:

“Adam gibi adamlığın örneği işte:” dün “can düşmanım”, “Talancı” “Muhalefetin bile görmediği şeyler yapmıştır” diyen bir il başkanı ile kol kola giren adaylar yönetmeyecekler…”

DÜZCE’DE KİMSE VAROŞ BULAMAYACAK

Düzce’nin hak ettiği hizmeti alamadığını savunan Küçük Düzce’de varoş söylemini kaldıracakları yönünde iddialı söylemlere bulundu.

Küçük, “Düzce halkının ciddi anlamda unutulmuşluğu vardır. Söylemden öteye geçemeyen bir çok projeleri olduğunu görüyoruz. İnşallah Düzce bizimle beraber kabuğunu kıracak. Düzce Türkiye’nin gündemine ekonomik, sosyal kültürel yapısıyla oturacak, Milletvekilinin söylediği söylemlerle değil. Düzce’nin varoşları diye hitap edilen o mahallerinde oy deposu olarak görülen insanları kucaklayacağız. Varoş söylemini kaldırma hedefindeyiz. Düzce’de kimse varoş bulamayacak. Düzce’nin kenar mahalleleri sadece seçimden seçime hatırlanmayacak. Dedi.

Ulaşım sorununa ilişkin Küçük, “Raylı sitem olmazsa olmazımız. Kaynağını hazırladık. Monoray sistemi Düzce’de kurulacak. Dedi.

DÜZCE’MİZİ BU ZİHNİYETLER YÖNETMESİN

Küçük, “Son olarak 20 yıldır bitirilemeyen Kültür merkezine Düzce Milletvekili Osman Çakır’ın getirdiği terminal yapma önerisini değerlendirdi.

Küçük, “Aman Allah’ım diyecek bir şey bulamıyorum Düzce’mizi bu zihniyetler yönetmesin. Bir milletvekili bunu söyleyebiliyorsa vay Düzce’mizin haline diyorum. Gerçekten yazık oluyor bize. Dedi.

Haber: S. KAŞKIR