Yerel seçimler yaklaşırken hazırlıklarının büyük bölümünü kamuoyunun gözünden uzak yürütmeye çalışan siyasi partiler, muhalefetin sahaya çıkmadığına ilişkin eleştirilere neden oluyor. Konuyu sorduğumuz Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Kenan Ilgaz, MHP olarak adaylarının hemen hemen hazır olduğunu, yerel seçimler için adaylarını açıkladıkları zaman herkesin boş durmadıklarını göreceğini söyledi. Ilgaz, bazı ilçelerde yolsuzluk dosyaları üzerinde çalışmalarını sürdürdüklerini de söyledi.

Ilgaz, Düzce'de yüzde 60 oy ile seçilen bir partiye karşı mücadele vereceklerini, yerel seçimlerde Ak Parti'nin oylarının giderek azalacağının görüleceğini ifade etti. İktidarın ülke genelinde oy kaybettiğini savunan MHP il Başkanı, yerel seçime kadar Ak Parti'nin oy oranının hayal bile edilemeyecek noktalara kadar düşeceğini savundu.

Ilgaz, Yerel seçimlerin iki başlı olacağını dile getirirken, önceki yerel seçimlerde belirli bir oy oranına sahip olan ve yerini Demokrat Parti'ye bırakan Doğru Yol Partisi, Saadet Partisi gibi partilerin denklemin içinde yeri olup olmadığına ilişkin bir soruya ise, kadrosu olan partileri denklemin dışındaymış gibi açıklama yapmanın doğru olmayacağını ifade etti. Ilgaz, tüm partiler ile işbirliğine sıcak bakmaya devam ettiklerini de söyledi.

Yerel seçimlerde Ak Parti Yönetiminin genelde yaptığı ciddi hataların oy oranlarına olumsuz etkileyeceğini düşündüklerini dile getirirken, yerelde fındık meselesinin yanı sıra, bazı ilçe belediyelerinde gerçekleşen yolsuzluk dosyaları üzerinde çalıştıklarını, çalışmaların tamamlanmasının ardından bunları da açıklayacaklarını söyledi.