Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal ile Manşet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Canan Üstüner’in hazırlayıp sunduğu ve her Perşembe Öncü TV ekranlarında izleyicisi ile buluşan Kripto’da yine konuşulmayanlar konuşuldu. Kripto’nun bu haftaki konuğu Saadet Partisi Düzce İl Başkanı Birkan Mertol oldu. Düzce Belediyesi hakkında çarpıcı açıklamalar yapan Mertol, belediyedeki işçi sayısının fazla olduğunu belirterek “Ben olsam çalışmadan para kazananları kapını önüne koyardım” dedi.
 



“Birilerinin hısım akrabası vesaireden dolayı işe alınıyorlar”
Düzce Belediyesi’nde fazladan işçi çalıştığını belirten Mertol şunları söyledi: “Belediyede çalışan bazı arkadaşlarımızla yapmış olduğumuz istişarelerde mevcut birimlerde 5 kişilik bir birimde 2 kişinin gerçekten o işin uzmanı olarak çalışan ama o diğer 3 kişinin partizanlık adına birilerinin hısım akrabası vesaireden dolayı işe alındığını bir iş yapmadıklarını ama o partizanlık adına da işlerine son verilemediğini öğrendim. Ben belediye başkanı olsaydım ne yapardım, kimse kusura bakmasın ben özel sektörde yöneticilik yaptım özel sektörde işine bakarlar kara kaşına bakmazlar ela gözüne de bakmazlar Ahmet’in Mehmet’in oğlu diye de bakmazlar. Personeli de ben yönetiyordum işe alımları da ben yapıyordum. Bir de çok siyasi arkadaşlar arıyorlardı biz şunu söylüyorduk gönder bakalım bizim vasıflarımıza uyuyor mu biz 3-4 milyon Euro’ya makine alıyoruz yani vasıflı olmayan bir elemanı işe alamayız.”

“Ben olsam çalışmayanları kapıya koyardım”
Belediyede fazladan işçi çalıştırılmasının kul hakkı olduğunu belirten Mertol şöyle konuştu: “Ben olsam kapıya koyardım. Çünkü belediyedeki işler 900 kişi ile yapılabilirken, ama o işler 1400 kişiyle duruyorsa o 500 kişinin fazladan belediyeden maaş alması bir vebaldir. Kul hakkıdır. Bir diğer tarafa gelelim belediye ne yaptı şimdi ilk toplantımızda ne söyledim ben öncelikle Düzce’de yapılması gereken Saadet Partisi’nin merceğinden baktığında olması gereken şunlar. Mesela dedim ki çoban da yanlış yapılan dalcık. Mesela ben belediye başkanı olsaydım o ters istikamet olurdu. En hızlı bir şekilde Çamköyü’nden Akçakoca’dan gelen araçları oraya bakın o yolu açın peşinden ne dedim belediyenin aşevini hızlı bir şekilde çeki düzen verilmesi lazım dedim.” 
 
“Biz Amerika’daki başkanlık sistemini destekliyoruz”
Saadet Partisi’nin seçimlerde Millet İttifakı’nda yer alması hakkında açıklamalar yapan Birkan Mertol şunları söyledi: “İnsanların bu konuda kafaları çok karışık bu konuyu güzel bir platformda anlatmak lazım. Biz millet ittifakının içerisinde nerde yer almaya başladık. Türkiye’de başkanlık sistemi ile bir kutuplaşma başladı. Sayın Devlet Bahçeli dedi ki, yüzde on barajı var bunu hep birlikte bunu indirmemiz lazım dedi. Sayın Erdoğan dedi ki Sayın Bahçeli bu baraj sayısını indirmemeliyiz. Saadet Partisi meclise girer yüzde onda bizden gider. Siz merak etmeyin biz farklı formüler ile ilgileniyoruz dedi. Bu ittifak olaylarını ilk gerçekleştiren AK Parti’dir. Saadet Partisi olarak bizde AK Parti ile görüşme yaptık.  Bizde bu ittifakı kabul etmedik. Türkiye’de başkanlık sistemini ilk gündeme getiren Erbakan hocamızdır. Biz bu başkanlık sistemine karşıyız, biz Amerika’daki başkanlık sistemini destekliyoruz.