Düzce'yi vahşi depolamadan kurtaracak olan ve uzun süredir yapımı beklenen katı atık tesisi için temel 8 Ağustos'ta atıldı. Protokol üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve muhtarların katıldığı törende gözler siyasileri aradı. Milletvekillerinden sadece İbrahim Korkmaz'ın katıldığı temel atma törenine AK Parti il ve merkez ilçe teşkilatından hiçbir isim katılım göstermedi. Düzce ve ilçeleri için büyük önem teşkil eden proje için oluşturulan katı atık birliğinde yer alan 11 belediye başkanının 7'sinin AK Partili olduğu göz önüne alındığında AK Parti'den yoğun katılımın olması gerekirken beklenen olmadı.

TEŞKİLATLAR DA KATILMADI

Seçimler yaklaşırken partisinin belediye başkanlarının yanında yer alarak adeta gövde gösterisi yapması beklenen AK Parti İl ve Merkez İlçe yönetimi bunun aksi yönde hareket ederek törende yer almadı. Bu da gösterdi ki Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram ile AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu arasındaki gerginlik hala sona ermedi. Uzun süredir araları serin olan ancak kamuoyuna birlik-beraberlik mesajları vererek bu durumu örtmeye çalışan Bayram ve Kaşıkoğlu ikilisini böyle büyük bir proje yan yana getiremedi. Parti teşkilatları üzerindeki etkisi bilinen Kaşıkoğlu'nun törene katılmamasının yönetiminin ve merkez ilçenin de aynı doğrultuda hareket etmesine neden olduğu konuşuluyor. Başkan Bayram ile bazı konularda ters düşen ve bunu basın önünde dillendirmekten de çekinmeyen Kaşıkoğlu'nun artık arayı düzeltmek gibi bir düşüncesinin olmadığı kulislerden yansıyor.

AYNI TAKTİK BU KEZ BAYRAM'A KARŞI

Öte yandan 2009 Yerel Seçimleri'nde Mehmet Keleş'e karşı desteklediği İsmail Bayram'ın aday gösterilmesini sağlayan Kaşıkoğlu'nun bugün gelinen noktada Bayram ile yaşadığı gerginliğin seçimlere nasıl yansıyacağı merak ediliyor. Kaşıkoğlu'nun bu kez de Bayram'a karşı bir ismi desteklemesine kesin gözüyle bakılırken bu kez genel merkez ve Başabakan nezdinde sözünü geçirip geçiremeyeğini ise zaman gösterecek.

Haber: C. ÜSTÜNER