CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yapılan saldırı nedeniyle, CHP Düzce İl Başkanlığı tarafından düzenlenen basın açıklamasına diğer partilerden de destek geldi. AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, MHP İl Başkanı Ümit Yılmaz, Saadet Partisi İl Başkanı Birkan Mertol ve Vatan Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez  yönetim kurulu üyeleri ile birlikte CHP il binasındaki toplantıya katılarak, hem geçmiş olsun dileklerini iletti hem de terörü lanetledi.

Keşir'den geçmiş olsun ziyareti

Düzce Milletvekili Ayşe Keşir de CHP il başkanlığına gelerek Zekeriya Tozan ve yönetim kurulu üyelerine geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Tüm il başkanlarının yan yana oturarak basının karşısına geçtiği toplantıda ilk konuşan isim CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan oldu. Sözlerine şehitlere rahmet dileyerek başlayan Tozan, şöyle konuştu: “Ülkemiz kötü bir dönemden geçiyor. Sayın genel başkanımıza Artvin'de bir suikast girişimi düzenlendi. Bu yapılan saldırı sadece ülkenin kurucu idaresine, Cumhuriyet Halk Partisi genel başkanına değil, ülkenin birliğine, beraberliğine, huzuruna yapılmış bir saldırıdır. 15 Temmuz'da ne yaşadıysak bu yapılanların devamıdır. İsmi ne olursa olsun; PKK, PYD, IŞİD Türkiye Cumhuriyeti'nin büyümesini istemeyen dışarıdaki devletlerin farklı grupları, farklı şekilde dizayn ederek bize karşı besledikleri terör hareketleridir. Türkiye Cumhuriyeti bu konuda güçlü ve bir olmak zorundadır. Beraber hareket etmek zorundadır. Bu ruh yakalanmıştır. Bu ruh Düzce'de de yakalanmıştır. Düzce birlik-beraberlik içerisinde yaşamak için örnek gösterilecek en önemli illerden bir tanesidir. Bunun tüm Türkiye'ye örnek olması gerekmektedir. Tüm siyasi partilerimizin il başkanlarının “geçmiş olsun”a gelmeleri birlik ve beraberlik adına çok önemli bir göstergedir. Bunun devam etmesini diliyoruz. Türkiye'nin son geldiği nokta Çanakkale ruhunun tekrar inşa edildiği noktasıdır. Birlik ve beraberliğimize devam edeceğiz.”

“15 Temmuz'dan bu yana güzel bir ortam oluşturmaya çalıştık”

AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, son gelen şehit haberlerinin derinden üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek, konuşmasına başladı. Keskin, “Artvin'de yapılan saldırı aslında millete yapılmış bir saldırıdır. Biz ne kadar siyasi fikirlerimiz ayrı olsa da, ayrı şeyler düşünsek de, anlatsak da, zaman zaman birbirimize muhalif olsak bile Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin demokratik bir hukuk devleti olduğunu asla unutmamamız gerekiyor. Biz bu gemide beraber yaşıyoruz. İki kardeşin bile fikirlerinin zaman zaman ayrı olduğunu bilmemiz gerekiyor. Biz hem MHP hem CHP hem de SP hem de Vatan partisi il başkanımızla beraber 15 Temmuz'dan bu yana Düzce'de bir güzel ortam oluşturmaya çalıştık. İktidar olarak Türkiye'yi 14 yıldan bu yana idare ediyoruz. Her etnik kökene kim olursa olsun tankların önüne nasıl yattıysak, el ele tutuşduysak bugün de aynı beraberlik ruhunu tekrar gösteriyoruz. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na tekrar geçmiş olsun diliyorum. Şehitlere rahmet ve yaralılara acil şifalar diliyorum.” dedi.

“Bataklığı kurutmaya yönelik bir harekettir, destekliyoruz”

MHP Düzce İl Başkanı Ümit Yılmaz, zor günler geçirdiğimiz şu dönemde muhalefet liderlerinden biri olan Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı kınadıklarını belirtti. Yılmaz, “Bu saldırılar dışarıdaki emperyalist güçler tarafından bilinsin ki Türk milletini bölemeyeceklerdir. Bize yaptıkları her saldırı bizi daha fazla bir araya getiriyor. Bundan sonra da getirecektir. Ancak şunun bilinmesi lazım; böyle sinekleri öldürerek böyle mücadele yapılmaz. Sınırları aşan bu terör güçlerine karşı sınırın ötesinde TSK'nın yapmış olduğu hareket doğru bir harekettir. Bataklığı kurutmaya yönelik bir harekettir, biz destekliyoruz. Bugün, dün, evel ki gün hergün şehit haberlerinin gelmesindense bu saldırıların önlemenin yolu gerek Cerablus olsun gerekse Kandil olsun buradaki terör yuvalarının bir an önce dağıtılmasıdır. Sınırımızda yani Suriye ve Irak kesiminde toprak bütünlüğü sağlanıp orada demokratik idareye geçilmesidir. Bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.”

“Gelin bir olalım, beraber olalım”

SP Düzce İl Başkanı Birkan Mertol ise şu ifadeleri kullandı: “Öncelikle şehit olan kardeşlerimize Allah'tan rağmen ve yaralılara acil şifalar ve yakınlarına da sabır ihsan ediyorum. Maalesef Kemal Kılıçdaroğlu'na menfur bir saldırı oldu. Orada da bir kardeşimiz şehit oldu, Allah onunda rahmetini muhafaza etsin. Orada silahlı güçlerimizin yapmış olduğu görevinde önemi bir kat daha öne çıkıyor. Haftalık basın açıklamamızda şunu söyledik; 15 Temmuz sonrası Türkiye'de hainler bir masada oturdu anlaştı. DAEŞ, Güneydoğu Anadolu'da, FETÖ Örgütü her tarafta ve PKK da hem Doğu Anadolu Bölgesi'nde hem de küçük terör örgütlerini taşere ederek Kardeniz'e sızma çalışmaları yapıyor. Peşine bir kaç saat sonra bu menfur saldırı oldu. Bunlar durmuyor, bunların durmaları da söz konusu da değil. Bunlar bu vatanı bölmek için, parçalamak için, ağa babalarından aldıkları emiri yerine getirmek için var güçleri ile çalışıyorlar. Tabii ki biz de çalışacağız. Bugün bu sebepe buraya geldik. Biz beraberiz güçlüyüz. Önemli olan mesele vatansa gerisi teferruattır. Gelin bir olalım, beraber olalım. Devletimizin, ordumuzun yanında olalım. Doğruları söylemeye devam edelim. Böyle olduğumuz sürece bu vatana hiçbir kötülük gelmeyecektir.”

“Ülkemizdeki bu birlik beraberlik ile önümüz açıktır”

Son olarak konuşan Vatan Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez, ülkenin şu anda bağımsızlık savaşı verdiğini vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı: “Vatanımızın birliği ve bütünlüğü tehlikededir. Ancak ülkemizdeki bu birlik beraberlik ile önümüz açıktır. Suikast girişimleri, etnik mezhepsel kışkırtmaları ve terör saldırılarını bekliyorduk. Bu emperyalizmin çıkar kavgasıdır ve kolay da bırakmayacaklardır. Ancak birlik ve beraberlik içinde olmamız çok önemlidir. Birlik ve beraberlik içinde ortak akıl oluşturmamız gerekir. Türkiye içinde birliği kuvvetlendirmek, ordu millet birliğini kuvvetlendirmek gereklidir. Milletimizin bu karanlık güçleri defedeceğinden hiçbir şüphemiz yok.”

İl başkanları basın toplantısından sonra istişarelerde bulundu.  

Haber; C. ÜSTÜNER