Düzce Milletvekili Fevai Arslan, katıldığı haftaya bakış programında yerel seçimlerin, 5 ay önceye alınmasını öngören anayasa değişikliğinin kış şartlarının seçim propagandası ve çalışmalarını olumsuz etkilemesi açısından gerekli olduğunu dile getirdi.
Ak Parti Bu İşte Ustalaştı
Ak Parti olarak her zaman seçime hazır olduklarını ifade eden Arslan, “Ak parti olarak 24 saat içinde seçime gidilse yine hazırız. Ak Parti bu işte ustalaştı. Biz seçim kurulu merkezimizi 6 saatte oluşturur, 6 Saatte hazırlanır, üçüncü 6 saatte seçime gideriz.”dedi.
 Arslan, aday adaylarının genel merkezin kendi kriterlerine uygun bir aday belirleyeceğini söyleyerek,”Her partilimiz aday adaylığına uygundur. Genel merkezimizin bazı kriterleri var. Buna kim uygun olursa ona karar verilir. Has parti’den partimize katılanların da aday adaylıkları söz konusu olabilir. Kriterlere uygun olan “ak partiliyim” diyen herkesin hakkıdır.”diye konuştu. Ak partiye yeni katılan belediye başkanları için Arslan,“Partimize katılan belediye başkanlarımıza rozetler takıldı. Bunların Ak partiliğini konuşmamak gerek, bunlar artık Ak partilidir.”dedi.
Yol, Su, Kanalizasyon Problem
Köy gezilerinde Düzce’de en çok 3 sorunla karşılaştıklarını ifade eden Arslan, sorunları gündeme aldıklarını 2013-2014 yılları içerisinde çözüme kavuşturmak istediklerini dile getirdi.
 “Gezilerimizde 3 şikâyet ve taleple karşılaştı. 2 tanesi artık bu çağda olmaması gerektiğini düşündüğümüz sorunlar. Bazı yollarımız bozuk, su ve kanalizasyon sorunlarımız var. Rutubetli bir iliz kış şartları çok ağır geçiyor. Kuru iklimde asfalt 5 yıl dayanıyorsa burada 2 yılda bozuluyor. Çevre illerden köy yolları kalitesi olarak çok daha iyiyiz. 2013-2014 yılına kadar köy yallarımızı sıcak asfalt yapmak istiyoruz. Köylerdeki su sorununu yüzde 98 oranında bitirdik. Ama bazı köylerimizde su sorunu var. Ama gezdiğimiz köylerde bahçelere baktığımızda yemyeşil. Su kanalları yok. Bu suları tanklarla mı getiriyorlar. Hayır. Peki bu bahçeler nasıl yemyeşil duruyor. Vatandaşlarımızdan isteğimiz bahçeyi sularken ölçülü su kullansınlar. O zaman Düzce’nin şebekesindeki su yetecektir.  Kanalizasyon olan köy sayımız bir elin parmağını geçmez. Bunu da çözüme kavuşturacağız. Ancak arıtma sorunumuz var. Kanalizasyon sorunuz sabahtan akşama kadar çözülecek bir sorun değil. İnşallah bir dahaki gezimizde bu sorunları gündeme almış olacağız.” Diyen Arslan Düzce’de çok ağır işlerin kalmadığını vurguladı.
Yeni temelleri atılan entegre hastanelerinin takipçisi olduklarını ifade eden Arslan, devlet hastanesi inşaatıyla aynı akıbeti yaşamasını istemediklerini belirtti.
Arslan, “Bunlar kamu ihale kurumunun gözetiminde olan ihalelerdir. İşin bir bitim süresi var. Bitmiyorsa ihtar ve bekleme süresi daha sonrası da iptali söz konusu olur. Bu prosedür tamamlanmadıkça bizim bu işe müdahale etmemiz söz konusu olamaz. Ama takipçisiyiz. İnşallah devlet hastanemizin akıbeti gibi olmaz.”dedi.
Bir Derdimiz Yok
3 milletvekilinin son günlerde bir arada görünmemesi ile ilişkin Arslan, şöyle konuştu:
“Bazı görüntüler, bir takım laflara yol açabilir. Öyle bir ayrılığımız yok. Yaz programında birbirimizi görmedik desek doğrudur. Daha sonra meclis açıldı zaten. Mecliste beraberiz ama orası halkımızın görebileceği bir yer değil. Bizim birbirimizle bir derdimiz yok.”
“Ak parti milletvekili yan gelip yatamaz”
Arslan milletvekillinin performans anketlerine ilişkin olarak “ başbakanımız bir insanın tahammül edebileceğinin üstünde çalışan bir insan. Bu paralelde siyasetçinin üzerine düşen görevini harfiyen yapmak istiyor. Tabiri caizse ak parti milletvekili yan gelip yatamaz diyor. Bu nedenle bizde yan gelip yatamayız. Milletvekilleri memleketlerine geldiklerinde boş durmak yok, yola devam…”dedi.

 

Haber; S. KAŞKIR