AK Parti İl Başkanı Mustafa Yılmaz, yaşanabilir iller anketinde Düzce’nin 43. Sıradan 56. sıraya gerilemesi ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu. Yılmaz, Düzce’nin yaşanabilir iller sıralamasında gerilemesinden memnun olmadıklarını, Düzce’ye yeni bir kimlik kazandırmak için çalışacaklarını belirtti.

Düzce’nin sıralamadaki kötü gidişine dur deme noktasındaki organlardan birinin AK Parti İl başkanlığı olduğunu iddia eden Mustafa Yılmaz, “ Bu durumdan biz de memnun değiliz. İleriki günlerde milletvekillerimiz, valimizle birlikte bir toplantımız olacak. Görüşeceğimiz konular arasında düzce ile ilgili bu sorunlar da var. Bu daraltılmış toplantının ardından sivil toplum kuruluşlarının görüşlerinin alarak daha genişletilmiş toplantı ile bu kötü gidişin sebepleri ve etkileri ile ilgili tespitler yaparak Düzce’ye yeni bir kimlik kazandırma adına çalışmalarımız olacak. Bu gidişatı değiştirmek adına ciddi çalışmalar yapacağız.” Şeklinde konuştu.

Olumsuz istatistiklerin moral bozucu olduğunu dile getiren Yılmaz; “Tüm Düzcelilerin silkelenerek nasıl bir düzce istiyoruz sorusunu düşünmesi lazım” dedi.

Yılmaz “Geçmişte yönetimlerde bulunduk, idarelerde bulunduk düzce büyüyor gibi görünüyor ancak bu olumsuz istatistikler de insanların moralini bozucu derecede. Bu günümüzün sorunu değil. Geçmişten gelen bir Düzcelilik ruhu var. Bu ruhu değiştirmek lazım. Tüm Düzcelilerin silkelenerek nasıl bir düzce istiyoruzu düşünmesi lazım. Bu anlamda hem idarecilerin hem de halkın birbirine yardımcı olması gerekiyor.” Dedi. 

Haber; S. KAŞKIR