MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Düzce'de olduğu sırada MHP genel merkezinden gelen gündemde bomba etkisi yaptı. İki genel başkan yardımcısı görevinden ayrılmasını ve adaylıktan çekilmelerini Gölyaka'da değerlendiren Bahçeli, “Gerekli talimatlar verilmiştir. Adaylıktan ve parti görevlerinden arkadaşlarımız ayrılmıştır.” ifadelerini kullandı ve detaylı açıklama yapmaktan kaçındı.

MHP'li iki genel başkan yardımcısının internete düşen gizli kamera kayıtları seçim öncesi partiyi karıştırdı. Kasette görüntüleri olduğu iddia edilen MHP Genel Başkan Yardımcıları Recai Yıldırım ile Metin Çobanoğlu genel başkan yardımcılığı görevlerinden ve milletvekili adaylığından istifa etti.

Karar MHP Genel Merkezi'nden yapılan yazılı bir açıklama ile duyuruldu. Açıklamada şöyle denildi: "Genel Başkan Yardımcıları Recai Yıldırım ve Metin Çobanoğlu, Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'nin talimatları ile milletvekili adaylığı ve genel başkan yardımcılığından istifa etmişlerdir."

Bahçeli'nin istifasını istediği Çobanoğlu Kırşehir 1. sıra, Yıldırım ise Adana 1. sıradan milletvekili adayı gösterilmişti. YSK kesin aday listelerini 29 Nisan Cuma günü açıklayacağı için, MHP'nin yarın akşam 17.00'ye kadar adaylıktan istifalarla boşalan yerlere yeni adaylar göstermesi gerekiyor.

Haberin videosunu izlemek için tıklayınız.

 

Haber, R. BAL