Düzce Milletvekili Fevai Arslan, projesi onaylanan Otoban Bağlantısı, Beşiktaş’ın Kurugöl’e yapacağı tesis ve kısa süre önce kepenk indiren lisanslı depoculukla ilgili sorularımızı yanıtladı.

 

ONAYLANIP İHALE KAPSAMINA ALINMIŞTI


Düzce Belediye başkanı İsmail Bayram’ın görev süresinin sonunda açıkladığı otoban bağlantı projesinin onaylattığı devam eden sürecin yeni belediye başkanı ile siyasilerin takibine kaldığı yönündeki açıklamasını hatırlattığımız Arslan, Bayram’ın aksine projenin daha önceden onaylandığı yolun bitim tarihine paralel ödeneğin geleceğini bildirdi.


Arslan, “O onaylanıp ihale kapsamına alınmıştı. Eğer ihale iptal edilip karayolları bu çıkışı yapacaksa zaten onaylı vaziyette kendi programını alacaktır. Ödenek bir sene içinde koyulmazsa zaten bir yatırıma, iki üç sene içinde periyodik olarak konur ve bu yapımlar böyle devam eder. Zamana paralel olarak bitirme aşamasına göre hangi zamanda hangi tarihler arasında bu yol bitirilecekse ona paralel olarak da ödenekleri konulur.”dedi.

 

OTOBAN BAĞLANTISI GEREKLİ

 

Arslan, otoban bağlantısının 3 yıldan önce bitilemeyeceğini yinelerken, Düzce merkezden bağlantı yolunun gereksiz olduğunu söyleyen diğer milletvekili İbrahim Korkmaz’dan farklı bir görüş dile getirdi.

 

Arslan, “Otoban girişimiz eğer iki tane organize sanayimizin olduğu bölgeden ve şu anda da zaten belediyemiz garajını oraya yapmayı düşünüyor hatta temel falan atıldı. Garajın iki tane organizenin olduğu yerde buradan otoban çıkışı olmalı. Eğer bu yatırımlar orada olmamış olsaydı gerek yok denebilirdi ama iki tane organizemiz orada, il garajımız orda olunca oranın otoban çıkışının gerekliliği ortaya çıkıyor.”dedi.

 

YATIRIMCILAR ÇÖPSÜZ ÜZÜM İSTİYOR


Beşiktaş Yönetim Kurulu başkanı Fikret Orman, Düzce’de katıldığı gecede Kurugöl’e yapacağı tesis için Düzce’nin gerekli şartları sağlayamadığı yatırımın başka yöne kayacağı sinyali vermişti. Konuya ilişkin bilgi aldığımız Milletvekili Fevai Arslan, siyasetçiler olarak yapılması gerekenler için hazır olduklarını dile getirdi. Tesisin yapılacağı alanda mera ile ilgili bir sıkıntı olduğunu hatırlatan Arslan, “yatırımcılar tabiri caizse çöpsüz üzüm istiyor.” benzetmesinde bulundu.

 

Arslan, “Orada bir mera problemimiz vardı. O meradan kaynaklanan bir çalışma gerekiyordu. o çalışmayı bizim valiliğimiz ve bürokratlarımız yapıyordu. fakat tabi yatırımcılar tabiri caizse çöpsüz üzüm istiyor. Hem orman hem mera var, hem de köylünün bir muvafakat vermesi lazım. bunu 3-4 kurumun aynı yere gelip aynı şeyi demesi biraz zaman alıyor. Beşiktaş’ın inşaatlar genel müdürüyle de bir aralık görüşme fırsatı bulmuştuk Düzce'de. Ben niyetlerinin halis olduğunu biliyorum diyebilirim. Eğer Düzce'de kararlılarsa elimizden geleni siyasetçiler olarak yapmaya hazırız. Ama gelinen son noktada nerede soru işareti var onu bilmiyorum.” diye konuştu.

 


DEVREYE GİRMEYE HAZIR…


Kısa süre önce kepenk kapatan fındıktaki lisanslı depoculukla ilgili Arslan, fındıkta son yıllarda rekolte azlığına dikkat çekti.


Arslan, “Bu sene Doğu Karadeniz ve Batı Karadeniz'in rekoltesi hemen hemen dünya ihtiyacına yetiyor-yetmiyor aralığında bir şey. Bundan dolayı fındığın fiyat bakımından zaten altın çağını yaşıyor diyebiliriz. Ama lisanslı depoculuk şuanda ürün olabilirse yapılabilir. Zaten Türkiye ürettiği ürünü depoya koyacak kadar artık vakti ve zamanı olmuyor. Çünkü dünyadan talep çok, ürünü bekletecek kadar, lisanslı depoculukta bekletecek kadar da bir ürünümüz, rekoltemiz de oluşmuyor birkaç senedir. Bundan dolayı lisanslı depoculuk şuanda durmuş olabilir ama gerektiği yerde hemen devreye girmeye hazırdır.”dedi.