Cumhuriyet Halk Partisi 1.sıra Milletvekili Adayı Zafer Teber Manşet programında gecenin konuğu oldu. Teber, seçime 16 gün kala Düzce’nin siyasi gündemine dair iddialı açıklamalar yaptı. Öncelikle Düzce Belediyesinin 16 adet yerin devriyle ilgili düşüncelerini ifade eden Teber, devredilen yerler arasında cami bahçelerinin yer almasına yönelik eleştiride bulundu. Teber,  “Aynısını biz yapsaydık, bize yapılmayan kalmazdı. Bizi recmederlerdi.” dedi.

Ak Partililerde topyekûn anlayış kıtlığı olduğunu söyleyen Teber, Ak Partililerin ‘Bizim anlayışımız’ mantığıyla hareket ettiğini dile getirdi. Teber, devir işleminin Düzcelilerin hayrına bir operasyon olmadığına dikkat çekti.

Çok çalıştıklarını ve halk tarafından sempatiyle karşılandıklarını söyleyen Teber, iktidar muhalefet ilişkisinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ilk mitinginde tersine döndüğünü belirtti. “9 Nisan’da İstanbul Kartal’da başlattığı ilk mitingle birlikte siyasette gidişat tersine döndü. Biz proje yapan iktidar ise yapamazsın diyen parti durumuna geçti.”
Programın geniş bir bölümünü CHP’nin özellikle ekonomik vaatlerini ayıran Teber, iktidarın ‘Veremezsiniz, kaynağı nereden bulacaksınız?’ söylemine karşılık bal gibi verebileceklerini vurguladı.

Düzce’de geçmiş seçimlere oranla kıyaslanamaz bir biçimde iyi olduklarını paylaşan Teber, ‘Ak Parti bir milletvekili çıkarırsan öpüp başına koysun’ dedi. “Çok ciddi ataktayız. Var gücümüzle çalışıyoruz. Düzce’nin sorunlarını biz çözeceğiz. Şuan iyi durumdayız. 1.parti olmak istiyoruz. Az farkla ikinci de olabiliriz.”

Düzce’deki kamuoyu araştırmaları konusunda yüzde vermek istemeyen Teber, iddialı bir şekilde Düzce’de şuan açık ara ikinci parti olduklarını dile getirdi ve diğer parti mitinglerini yorumladı. “MHP’nin mitingini gördünüz, şansı ortada. Aynı şekilde Ak Parti de öncekilere göre zayıf bir miting geçirdi. Ak Parti mitingine bakarak kaç milletvekili çıkarır şeklinde bir tahminde bulunsak bir milletvekili çıkarır diye düşünüyorum”

Düzcelilerin sahipsizliğe tepki gösterdiğini söyleyen Teber, iktidar partisinin hayal aleminde yaşadığını Düzce’nin şuan hiçbir şeyi olmadığını fakat Ak Parti tarafından Düzce’de ise her şeyin tam yaklaşımının hakim olduğunu söyledi.
Teber, Düzce’yi Eskişehir gibi üniversite şehri yapmak istediklerini ayrıca sanayi, turizm ve eğitimle birlikte Düzce’yi ayaküstünde tutabileceklerini aktardı.

Haber:Y.SEVER