CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’un TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik kullandığı hakaret içeren sözlerden bir gün sonra parti binasında kameraların karşısında geçen AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin, Özkoç’u çok sert dille eleştirmişti.

Keskin ne demişti?

Keskin açıklamasında, "Öncelikle Engin Özkoç’un bu sözlerini misliyle kendisine iade ediyoruz. Üstüne basa basa söylüyoruz. Engin Özkoç’un bu ahlaksız sözleri siyasi bir eleştiri değil apaçık edepsizliktir. Kendisini derhal istifaya davet ediyoruz. Vatan haini kimdir, Türkiye’nin kiminle problemi varsa o ülkenin kucağına kosanlardır yurt dışında Türkiye aleyhinde lobi yapanlardır PKK’nın siyasi uzantılarıyla ortaklık yapanlardır 17-25 Aralık ve 15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETO ile iş birliği yapanlardır darbe şakşakçılarıdır Cumhurbaşkanımızınım şerefi onuru haysiyeti 83 milyon vatandaşımızın onuru şerefi haysiyetidir." ifadelerini kullanmıştı.

CHP İl Başkanı Demir'den açıklama

AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin'in CHP Grup Başkan Vekili Engin Özkoç hakkındaki eleştirilerine CHP Düzce İl Başkanı Haluk Kadri Demir'den cevap geldi.

Demir, yazılı açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "'Özkoç’un sözleri siyasi eleştiri değil apaçık edepsizliktir.' sözlerini üzüntüyle yerel gazetelerde okudum. Kendisinden beklerdim ki Özkoç’u sözlerine tavır alırken kendi genel başkanının; CHP Genel Başkanımıza aynı tarzdaki sözleri söylerken de aynı cesaretle tavır alabilsin ya da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mevki gereği herkese hakaret edebilme hakkı var da biz mi bilmiyoruz? Biz Cumhuriyet Halk Partisi'yiz. Cumhuriyetin kurucusuyuz. Bizden hain çıkmaz. Sayın AK Parti İl Başkanı eğer hain arıyorsa 18 adayı Yunanistan’a kaptıran; ülkenin yer altı ve yer üstü zenginliklerini emperyalistlere terk edenler kimse onların arasım."