Saadet Partisi Haftalık Olağan Toplantısı partililerin katılımıyla gerçekleştirildi. Her hafta perşembe günü ülke ve yerel gündemin değerlendirildiği toplantı öncesi basına açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Düzce İl Başkanı Birkan Mertol, ülke olarak çok hassas ve kritik bir süreç geçtiğimizi vurguladı.

“Saadet Partisi gözardı edilerek Türkiye’de barış sağlanamaz”

Mertol, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Mesela biz haftalardır, ısrarla teröre karşı “Milli Birlik ve İstişare Toplantısı” düzenlenmesi çağrısında bulunuyoruz. Sağcısıyla-solcusuyla, alevisiyle-sünnisiyle, iktidarıyla, muhalefetiyle toplumun bütün kesimlerinin sürece katılımı sağlanmalıdır. Bu katılımı sağlayacak, kardeşlik ruhunu pekiştirecek bir adım atılmalıdır. Her ne kadar bu çağrımıza şu ana kadar Sayın Cumhurbaşkanımız ve hükümet ilgisiz kalmışsa da, Ana Muhalefet Partisi Lideri Sayın Kılıçdaroğlu’nun, “Saadet Partisi’nin bu sürece dahil edilmesi gerektiği konusundaki” hassasiyetini takdir ve teşekkürle karşıladığımızı da belirmek istiyorum.

Çünkü Saadet Partisi Türkiye’de barışın teminatıdır. Başka bir ifadeyle Saadet Partisi gözardı edilerek Türkiye’de barış sağlanamaz.”
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından, Cerablus'ta devam eden Fırat Kalkanı Harekatı'na ilişkin de konuşan Saadet Partisi İl Başkanı Mertol, “Ülkemizdeki terör olaylarının, Türkiye’nin Cerablus Operasyonu ile birlikte artması dikkat çekicidir. “ dedi.

“Kendi inisiyatif ve irademizle hareket etmeliyiz”

Mertol, şöyle devam etti: “Biz, Saadet Partisi olarak, Türkiye’nin güvenliğini, Suriye’nin bütünlüğünü sağlamaya yönelik her türlü operasyonu destekleriz. Bölgenin huzur ve barışını yeniden tesis etmeye yönelik her türlü girişimin arkasındayız. Ordumuzun muvafaakiyeti için dua ediyoruz. Ancak bütün bunları yaparken oyuna da gelmemeliyiz. Türkiye’nin bir bataklığın içine çekilmesine izin vermemeliyiz. ABD ve koalisyon güçlerinin plan ve yönlendirmeleriyle değil, kendi inisiyatif ve irademizle hareket etmeliyiz. Çünkü başkasınının oyununa göre oyun kuranlar mücadeleyi baştan kaybetmeye mahkumdur.”

“Kirli oyunu bozmanın tek yolu: İslam Birliği’ni kurmaktır”

Açıklamasının sonunda Saadet Partisi olarak çözüm önerilerini sıralayan Mertol, şöyle konuştu: “Askeri operasyonlarla eşgüdümlü olarak İslam dünyası başta olmak üzere uluslararası kamuoyuna yönelik siyasi ve diplomatik operasyonlar yürütmeliyiz. Bölgede topyekûn bir barış ve huzur ortamı için, diplomatik kanallar sonuna kadar zorlanmalıdır. İslam ülkeleri ile ilişkilerin güçlenmesi sağlanmalıdır. Çünkü bölgemizde oynanan oyunu kalıcı şekilde bertaraf etmenin tek yolu İslam ülkeleri olarak birlik, beraberlik ve dayanışma içinde hareket etmektir. Bu kirli oyunu bozmanın tek yolu, ne pahasına olursa olsun, İslam Birliği’ni kurmaktır.”

C. ÜSTÜNER